Izvor: JUGpress.com, 07.Maj.2021, 21:48

Pripadnicima Romske nacionalne manjine uručeni sertifikati

VRANJE

Pripadnicima romske nacionalnosti, koji su završili kurseve za različita zanimanja u okviru projekta „Povećanje zapošljivosti mladih Roma i Romkinja kroz model poslovnih simulacija i unapređenje poslovnih veština“, u petak, su uručeni sertifikati.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović izrazila je zadovoljstvo zbog velikog interesovanja pripadnika nacionalnih manjina, pre svega Roma, za sprovedene obuke.

Ona je podsetila da je to nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << aktivnosti, u okviru projekta koji traje već dve godine.

„Drago mi je da ste uspešno završili još jedan ciklus edukacije, koji će vam omogućiti prijavu na tržište rada, a samim tim otvoriti mogućnost za dobijanje posla. Ovo je dokaz da lokalna samouprava podjednako brine o svim građanima u cilju poboljšanja i unapređenja uslova života. Za ove namene iz bužeta grada izdvojeno je skoro milion dinara. Lokalna samouprava će i u narednom periodu nastaviti da pruža svaki vid pomoći i podrške, u cilju povećanja mogućnosti zapošljavanja pripadnika nacionalnih manjina u lokalnoj zajednici”, rekla je Jović.

Dodeli sertifikata prisustvova je i gradski većnik Dejan Ivanović koji je kazao da je uspešno završen još jedan deo procesa prekvalifikacije i dokvalifikacije pripadnika romske nacionalne manjine sa teritorije grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja.

„Ovaj ciklus obuke trajao je dva meseca i obuku je završilo 50 kandidata za zanimanja frizer, fizioterapeut, kozmetičar, kuvar. Na ovaj način mladim Romima i Romkinjama smo pomogli da se edukuju i dobiju sertifikate. Samim tim, otvorena je mogućnost za pokretanje sopstvenog biznisa ili zapošljenja u privatnom ili javnom sektoru. U narednom periodu nastavićemo sa ovakvim aktivnostima u cilju ekonomskog osnaživanja i poboljšanja života i rada pripadnika nacionalnih manjina”, zaključio je Ivanović.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.