Izvor: BujanovackiGlas.info, 23.Dec.2017, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priče iz Bujanovačkih kafana: Komenjak

Sala za ručavanje hotela „Jugoslavija“ u Beogradu prepuna je gostiju. Zavičajni Klub iz Vranja ima prosLavu. muzika lagano svira vranjske melose. Tu je i Staniša Stošić i mnogi drugi viđeni ljudi iz Vranja i Beograda.
Šef restorana pozdravlja goste uz dobrodošlicu i saopštava da ovaj restoran nema što da nema. Ako neko zatraži piće koje restoran nema, taj gost i društvo za stolom biće gosti naše kuće. Aplauz. Uz tihu muziku kelneri od stola do stola notiraju narudžbine. Mile Dimić, sin popa Stejadina Čekića iz Levosoja, otmen, uvek uštirkan, zatraži od kelnera da mu donese vino „komenjak“.
Ovaj zapisa i ode do šanka, šankista mu reče da nema to piće. Ode i do šefa sale, ne zna ni on. Pitaše jednog visokog funkcionera iz Beograda, rodom iz okoline Vranja, i on im reče: – Radi se o vinu sa vodom koja se sprema u domaćinstvima, posle otakanja belog vina.
Šef uz tuš saopšti da je Dimićevo društvo večeras gost hotela „Jugoslavija“, uz gromoglasni aplauz prisutnih gostiju.

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.