Izvor: JUGpress.com, 24.Avg.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preventivni pregledi na glavnom šetalištu

VRANJE

Apotekarska ustanova „Vranje“ povodom manifestacije „Dani Vranja“  organizovala je akciju besplatnih saveta, promocije preparata i merenja nivoa šećera u krvi.

Vranjanaci su bili zainteresovani za proveru svog zdravlja, tako da je odziv bio veliki. Za dan i po bilo je preko 600 lica. Merenjem pritiska i nivoa šećera u krvi, poseban akcenat stavljen je na rano otkrivanje dijabetesa kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << vodećeg uzročnika mnogih komplikacija.

Štandove Apoteke na glavnom šetalištu u centru grada, gde se održava preventivna akcija zaštite zdravlja stanovništva od dijabetesa obišli su gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik zadužen za zdravstvo Miroljub Stanković.

Bila je to prilika da gradonačelnik razgovora sa građanima o njihovim potrebama u pogledu dostupnosti farmakoloških preparata u Apoteci „Vranje“ čiji je osnivač Grad.

On se interesovao i za sveukupno stanje ove Zdravstvene ustanove i u pratnji direktorke Apoteke Ivane Kostić obišao je prostorija glavne apoteke.

Milenković je konstatovao da su zahvaljujući lokalnoj samoupravi stvoreni uslovi za dalje nesmetano funkcionisanje gradske apoteke i da je zalaganjem gradskog rukovodstva stabilizovano finasijsko stanje ove zdravstvene ustanove.

Zbog velikog interesovanja ova akcija će biti organizovana i u nedelju od 9 do 13 sati i od 18 i 30 do 20 i 30 časova, kaže direktorka Kostić.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.