Presuda Miškoviću puna grešaka. U Vranju  krvna osveta

Izvor: B92, 27.Sep.2017, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Presuda Miškoviću puna grešaka. U Vranju " krvna osveta"

Odluka Apelacionog suda u slučaju “Mišković“ nije iznenađujuća, a ubistvo u Vranju je po svemu sudeći deo krvne osvete.

To je za TV Prva rekao novinar Blica Vuk Cvijić, koji je komentarisao novu presudu u slučaju protiv Miroslava Miškovića, kao i ubistvo Jugoslava Cvetanovića, čiji je brat optužen da je ubio brata Luke Bojovića.

Prema Cvijićevim rečima, odluka Apelacionog suda u slučaju “Mišković“ nije iznenađujuća.

“Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznenađujuća je oštrina sa kojom je Apelacioni sud utvrdio greške Specijalnog suda i to u delu osuđujuće presude za Miškovića, koja je sada poništena. Iznenađujuće je da je, prema mišljenju Apelacionog suda, Specijalni sud napravio toliko grešaka i ne da se ogrešio o Krivični zakon, već i o Ustav Srbije, kao i o Konvenciju o ljudskim pravima, o pravu na pravično suđenje. Tu se navode i konkretni primeri, Veće Specijalnog suda, koje je donelo presudu, pitalo je Ministarstvo finansija i Skupštinu Srbije o porezu koji je bio predmet suđenja, što je kršenje podele vlasti, kako je konstatovao Apelacioni sud“, pojašnjava Cvijić.

Slučaj koji je obeležio stranice crne hronike tokom dana je i ubistvo Jugoslava Cvetanovića u Vranju.

“On nije bio zvučno ime u kriminalnim krugovima, zanimljivo je da se Vranjskim novinama još 2013. godine žalio na svoju bezbednost, neko vreme je imao policijsko obezbeđenja, ali izgleda ne dovoljno. Njegova likvidacija se dovodi u vezu sa nizom obračuna dve grupe koje se vezuju za Luku Bojovića i nedavno ubijenog Slobodana Šaranovića. Ovo prevazilazi kriminalne obračune, izgleda da se ušlo u krvnu osvetu. Istraga će pokazati, ali nažalost nemamo nijednu sudsku presudu, iako taj sukob traje godinama, imamo jednu optužnicu, a broj ubistava se povećava“, zaključio je Cvijić.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.