Premijerka u Vranju: Nadamo se proširenju i novim radnim mestima u BAT

Izvor: juGmedia, 16.Okt.2018, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka u Vranju: Nadamo se proširenju i novim radnim mestima u BAT

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, prisustvovala je danas svečanom obeležavanju jubileja u fabrici British American Tobacco (BAT) u Vranju, koja je proslavila 15 godina uspešnog poslovanja od preuzimanja Duvanske industrije Vranje.

Premijerka je istakla da je BAT Vranje, kao najveći britanski investitor u Srbiji, od 2003. godine značajno investirao u nove pogone i modernizaciju procesa rada, uz konstantan >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << rast obima proizvodnje, rast izvoza, ali i povećanje bezbednosti zaposlenih u fabrici.

Nadam se da ćemo zajedno i dalje pomagati da se ova fabrika i dalje širi u Vranju i da zapošljavamo još ljudi. BAT je važan učesnik u okviru Duvanske indsutrije Srbije, a sama Duvanska industrija je među najuspešnijim privrednim granama u Srbiji. Duvanska industrija uplaćuje čak 11 odsto od ukupnih poreskih prihoda u budžet Republike Srbije i ostvaruje značajan spoljno-trgovinski suficit. Ovo samo pokazuje koliko je Duvanska industrija važna za ekonomiju Srbije“, istakla je Brnabićeva.

U prethodnih sedam godina, kako kaže, izvoz cigareta je povećan šest puta i to je vema važna činjenica za ekonomiju Srbije.

Zahvaljujem vam i na 270 miliona evra investicija za 15 godina i dve milijarde dinara prihoda koji će biti iskorišćeni za izgradnju novih puteva, bolnica, kao i za unapređenje zdravstvenog sistema“, dodala je Brnabićeva.

Tokom ovih 15 godina kompanijaje  uložila više od 270 miliona evra, od čega je preko 120 miliona evra uloženo u kupovinu i modernizaciju fabrike u Vranju, koja je postala proizvodni centar za zemlje CEFTA sporazuma.

Naša kompanija trenutno angažuje oko 500 ljudi u Srbiji i ponosni smo što smo u poziciji da dodatno povećavamo broj zaposlenih. Petnaestogodišnjica BAT-a Srbija već je obeležena ranije ove godine, predstavljanjem novog inovativnog proizvoda, uređaja za zagrevanje  duvana Glo, i to je još jedan pokzatelj našeg poverenja u srpsko tržište. Nastavićemo i u narednom periodu sa trendom ulaganja i zapošljavanja i u drugim segmentima poslovanja na domaćem tržištu“, rekao je Kosturos.

Direktor fabrike BAT Vranje Ričard Vredenberg, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim postignutim rezultatima i napomenuo da je gosišnja proizvodnja fabrike u Vranju povećana za četiri puta u poređenju sa početnim obimom, dok je proizvodnja orijentisana ka izvozu, povećana od početnih tri odsto do skoro 30 odsto ukupne proizvodnje, uz dodatnu tendenciju rasta.

Zahvaljujući stalnoj modernizaciji i unapređenju proizvodnih procesa, naše postrojenje u Vranju postalo je jedno od najboljih u BAT grupi. Posebno smo ponosni što smo nedavno proslavili još jedan značajan jubilej, pet godina bez incidenata ili povreda na radu, a to pokazuje da su zaposleni jedan od prioreiteta naše kompanije“, naglasio je Vredenberg.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.