Izvor: JUGpress.com, 23.Okt.2019, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera „Nečiste krvi“ u Vranju

VRANJE

Na velikoj sceni novog Pozorišta „Bora Stanković“, glumci vranjskog ansambla, izveli su premijeru predstave „Nečista krv“, za koju je dramatizaciju po motivima iz drame Borisava Stankovića uradila Tijana Grumić. Reditelj je Jug Đorđević.

Svima dobro poznatu Borinu dramu mladi reditelj Đorđević je postavio na scenu vranjskog teatra sa novim, savremenim čitanjem, uvodeći gledaoca u priču kroz naraciju na čistom književnom jeziku koristeći >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kroz dijaloge izvorni vranjski govor. Bila je to po mnogo čemu drugačija predstava, od dosad viđenih postavki ,,Nečiste krvi“. Izvođenje predstave podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Borina drama „Nečista krv“ više puta je izvedena na sceni vranjskog pozorišta. Poslednji put je to bilo pre 14 godina u režiji Radoslava Radivojevića.

Tandem Đorđević – Grumić ovdašnjoj publici je poznati po zajedničkoj predstavi „Kepler 452 –B“, koja je nagrađivana na brojnim pozorišnim festivalima.

Predstava će biti i na programu manifestacije „39. Borini pozorišni dani“, koja počinje, večeras u Vranju, gostovanjem Narodnog pozorišta iz Beograda. Oni će pred vranjskom publikom izvesti  predstavu ,,Rodoljupci“ Jovana Sterije Popovića, u režiji Andraša Urbana. Manifestacija će trajati do 28. oktobra.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

BPD: Sve Koštane i Nečiste krvi u NACIONALNOM TEATRU (FOTO)

Izvor: OkRadio.rs, 24.Okt.2019, 10:28

U okviru pratećeg programa 39. Borinih pozorišnih dana, u izložbenom prostoru Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju otvorena je izložba "Nečista krv" i "Koštana" na sceni Narodnog pozorišta". Izložba je postavljena u okviru pratećeg programa premijera drame "Nečista krv" i opere "Koštana"...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.