Preko noći zatvorili firmu, a sada prodaju dušeke, komode, regale...

Izvor: B92, 24.Jul.2020, 09:50

Preko noći zatvorili firmu, a sada prodaju dušeke, komode, regale...

Vranje -- Kompanija "Nefa nameštaj" koja je preko noći zatvorila firmu u Vranju i nad kojom je Privredni sud pokrenuo stečajni postupak, rasprodaje imovinu.

Privredni sud je pokrenuo stečajni postupak nad ovom kompanijom zbog prezaduženosti.

Na prodaju su ponuđeni nameštaj i oprema iz prodajnih salona - dušeci, komode, regali i IT oprema. Početna cena je 595.464,50 dinara, piše eKapija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Javno nadmetanje će se održati 27. avgusta 2020.

Kako smo ranije izvestili, vlasnik fabrike Spilit, čija je ispostava Nefa, u maju prošle godine je nestao i iselio deo mašina iz pogona, pri čemu je oko 500 radnika u Vranju i Somboru ostalo bez posla.

Šefovi u fabrici nisu znali šta se desilo pa su radnici ostali i bez posla i bez plata.

Kompanija Spilit je 2017. godine u iznajmljenom pogonu Jumka otvorila fabriku za proizvodnju nameštaja. Tada su zaposlili 130 radnika i najavili da će za nekoliko godina imati oko 1.000 zaposlenih.

Takođe, Privredni sud je u oktobru prošle godine otvorio stečajni postupak nad kompanijom "Nefa nameštaj" .

Stečaj je otvoren na osnovu predloga likvidacionog upravnika Nefe koji je sudu predočio da ova firma poveriocima duguje 307,7 miliona dinara a da je vrednost njene imovine 20.000 evra, navodi se u sudskom rešenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nefa nameštaj RASPRODAJE IMOVINU

Izvor: OkRadio.rs, 24.Jul.2020

Kompanija Nefa nameštaj koja je preko noći zatvorila firmu u Vranju i nad kojom je Privredni sud pokrenuo stečajni postupak zbog prezaduženosti, rasprodaje imovinu. Nefa nameštaj je bio izrađivan u fabrici ruske kompanije Spilit u Vranju, dok pogon nije napustio vlasnik, zajedno sa delom mašina.   Na...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.