Pregradili ulicu u centru Vranja

Izvor: Press, 22.Nov.2010, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregradili ulicu u centru Vranja

Ulica Ivana Cankara pregrađena je rampom koja sprečava ulazak vozila, ali i pešaci teško mogu da prođu. Žitelji te i okolnih ulica revoltirani su i sakupljaju potpise za peticiju Po završetku radova na kružnom toku u centru Vranja, za saobraćaj je zatvorena ulica Ivana Cankara. Stanovnici ove i susednih ulica revoltirani su postavljanjem rampe, jer je time u potpunosti onemogućen >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ulazak vozila, a prolaz za pešake pored bandere je toliko uzak da dva pešaka ne mogu da se mimoiđu.Stanovnici sakupljaju potpise kako bi nadležnima uputili peticiju. Među potpisnicima nisu samo stanovnici ove ulice, već i drugi građani koji više ne mogu da koriste ovu ulicu. Iz Direkcije najavljuju da će naći kompromisno rešenje.
Po završetku radova na kružnom toku u centru grada, ulica Ivana Cankara je na veoma neobičan način zatvorena za saobraćaj, ali i za pešake.
Rampa donela probleme
Jedna rampa je postavljena na početku ulice, druga dva metra odatle. Stanovnici ulice su ogorčeni. Oni tvrde da im je time naneta velika šteta i onemogućen normalan život.
- Ovo je prava ludost. Imam bolesnu ženu, pa kola Hitne pomoći ne mogu da dođu do moje kuće, nije mi jasno čemu sve to. U ovoj ulici ima i lokala koje smo izdavali u zakup, a sada niko ne želi da ih uzme, jer ulica nije prometna. Ja sam svet proputovao, ali ovakvu glupost nikada nisam video. Na kraju krajeva, mom dedi je oduzet deo imovine kako bi se ova ulica napravila i mislim da je ovo velika nepravda - ogorčen je Zoran Ampacurijan, koji stanuje u ovoj ulici.
Stanovnici ulice Ivana Cankara kažu da su se obraćali nadležnima ali nisu dobili nikakav odgovor, te su odlučili da sakupe potpise građana i upute peticiju, kako bi rampa iz njihove ulice bila uklonjena.
Prikupili 150 potpisa
- Do sada smo prikupili 150 potpisa, a potpisnici nisu samo stanovnici ove ulice, nego i naši sugrađani iz drugih delova grada. Mi nismo nerazumni ljudi, samo mislimo da ovo nije rešenje. Uostalom, ulica može biti i jednosmerna. Kada bi se u mojoj kući desio požar, vatrogasna kola bi trebalo da zaobiđu ceo grad.
Ja 40 godina živim u ovoj ulici i ona nikada nije bila zatvorena za saobraćaj. Na ovom prolazu ne mogu da se mimoiđu dva čoveka, a ni majke koje imaju malu decu ne mogu da prođu kolicima - kaže za Press Vitomir Veličković.
Rampa se po potrebi može otključati, a ključ imaju vlasnici jednog lokala, kao i zaposleni na obližnjoj pumpi.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.