Preduzetnicima iz Vranja dodeljeni ugovori za pokretanje proizvodnje i kupovinu opreme

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2023, 09:41

Preduzetnicima iz Vranja dodeljeni ugovori za pokretanje proizvodnje i kupovinu opreme

Za razvoj sopstvenog biznisa 10 preduzetnika iz Vranja koji su se odazvali pozivu za dodelu bespovratnih sredstava za sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja, potpisalo je Ugovore o dodeli grantova u vidu opreme i sredstva za rad vrednosti od po 300.000 dinara. Ideja je da se na taj način podstaknu da pokrenu svoju proizvodnju, nabave opremu i razvijaju preduzetnički duh.

Reč je o projektu “Razvoj poslovnih ideja - jednaka šansa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za sve” koji je prošle godine pokrenulo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a Vranje je za realizaciju dobilo 46.770 evra, dok preostalih 10.262 evra finansira lokalna samouprava.

U lokalnom akcionom planu Grada Vranja već tri godine postoji mera koja se odnosi na samozapošljavanje, a nama je bio cilj da ljudima koji već imaju zanat i svoju proizvodnju omogućimo da budu vidljivi i da ih podstaknemo da pokrenu svoju proizvodnju, nabave opremu i razvijaju preduzetnički duh - rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On je naglasio i da je važno da projekat bude održiv i nakon godinu dana, kao i da se poslovne aktivnosti i ideje stalno nadograđuju.

Nakon pokretanja poslovnih aktivnosti, biće sproveden monitoring koji će trajati godinu dana, kao i obuka za preduzetnike.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisani ugovori o dodeli grantova za preduzetnike iz Vranja

Izvor: Danas, 26.Apr.2023

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković potpisao je ugovore o dodeli grantova u vidu opreme i sredstava za rad sa 10 preduzetnika – odabranih korisnika projekta "Razvoj poslovnih ideja – jednaka šansa za sve".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.