Predraga kao da je đavo zaposeo

Izvor: Vranje-online.com, 27.Apr.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predraga kao da je đavo zaposeo

U Vranju gde je u petak sin brutalno usmrto majku, građani u šoku. Pre ubistva student iz Vranja nije pokazivao znake agresije. Policija proverava da li je koristio drogu

ZAŠTO je Predrag Jović (23), student iz Vranja, za koga se priča da je bio uzoran mladić, do smrti tukao majku Slavicu Jović (50), enigma je i za njegove najbliže, kao i za ljude koji rade na ovom slučaju.

Policajci koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vranje-online.com << se kobne večeri borili sa njegovom agresijom kažu da ih je mladićevo ponašanje iznenadilo.

- Ovo je mali grad i mi u policiji uglavnom znamo ko su uslovno rečeno “problematični momci”. Ovaj mladić definitivno nije bio jedan od tih. Prema nekim prvim rezultatima istrage, nije koristio narkotike, pretpostavlja se da je ovo uradio u teškom nervnom rastrojstvu - priča jedan od inspektora.

Predrag je neposredno pre zločina u petak po podne pretukao vlasnika susedne prodavnice Predraga Mitića. Nesrećni čovek je pokušao da ga spreči da ruši rafove u prodavnici, ali ga je mladić povredio. Odatle je u užasnom stanju otrčao ka kući. Usput je napao i komšiju, koji je bio šokiran njegovim izgledom i ponašanjem. Svi oni koji su videli mladića tog dana kažu da se ponašao strašno i da je jurio kao “sumanut” uličicama u naselju Gornja čaršija. Vele da je izgledao kao da ga je nečastivi zaposeo. Pošto je uleteo u kuću, svoju majku je tukao rukama i nogama do smrti. Sve se dogodilo u veoma kratkom vremenskom intervalu, a policajci su nažalost zakasnili.

Načelnik vranjske policije Slađan Velinović kaže, za “Novosti”, da su policijaci imali delikatan zadatak da uhapse mladića koji je u teškom nervnom rastrojstvu. Više sati su razgovarali sa njim pokušavajući da ga nateraju da sam izađe iz sobe. Na kraju su bili primorani da obiju vrata i uhapse mladića koji je i dalje pokazivao znake agresije. Predrag je u nedelju trebalo da bude poslat na psihijatrijsko posmatranje.

Neuropsihijatar dr Slobodan Stamenković kaže da je na osnovu saznanja koja ima iz medija o ovom slučaju nezahvalno davati bilo kakve pretpostavke o stanju Predraga Jovića. On smatra da postoji niz faktora koji su mogli da dovedu do ovakvog ponašanja.

Može biti reč o nekom obliku “sumračnog stanja”, kada se ispoljava agresivnost i gubi svest o realnosti. Naravno, treba imati uvid i u porodične odnose, ma koliko oni idilično izgledali spolja. Ne zna se uzrok i zbog toga treba raščlaniti unutrašnje odnose i videti da li je ranije bilo problema ali se o njima nije pričalo - smatra dr Stamenković.

Kako nezvanično saznajemo, mladić nije bi poznat po korišćenju narkotika. Ipak, istraga proverava i ovu mogućnost.

SIN JE IZGLEDAO ZASTRAŠUJUĆE

Suprug pokojne Slavice, Slobodan Jović, koji je pronašao unakaženo telo supruge, i dalje ne veruje da je njegov sin bio u stanju da tako nešto uradi jer, prema njegovim rečima, do sada nije pokazivao bilo kakve znake agresije.

Njegovo stanje kada su ga izvodili iz kuće je bilo zastrašujuće, bojim se da jednog dana kada izađe iz zatvora može na još nekog da nasrne - kaže Slobodan.

Tačno je da je bio malo povučen poslednjih dana, ali ja sam pomišljao da je reč o nekoj devojci. Sedne sa nama u dnevnoj sobi, gledamo TV, kad dođem s posla pita “ćale, kako si”.... - priseća se Slobodan sinovljevog ponašanja poslednjih dana.

Izvor: Večernje Novosti

Nastavak na Vranje-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vranje-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vranje-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.