Pravda i razvoj: U Vranje se sele još tri ustanove

Izvor: juGmedia, 20.Mar.2015, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravda i razvoj: U Vranje se sele još tri ustanove

LESKOVAC – Pokret pravda i razvoj traži od gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da osudi i spreči realiazaciju namera načelnika Pčinjskog okruga i gradonačelnika Vranja da iz Leskovca presele sedište još tri republičke institucije.

„U zajedničkom saopštenju za javnost, predsednik Skupštine grada, gradonačelnik Vranja, i načelnik Pčinjskog okruga, najavili su dalje prebacivanje filijala i uprava republičkih institucija iz Leskovca u >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Vranje“,navodi se u saoptenju ovog pokreta,

„Pored uspostavaljanja Školske uprave u Vranju, pod čijom nadležnosti bi bile obrazovne ustanove iz Jablaničkog okruga, načelnik Pčinjskog okruga Slaviša Bulatović najavio je da, će u naredonom periodu, sedište Privrednog suda i Carine biti u Vranju, a da će u Leskovcu postojati vranjske ispostave ovih institucija. Nakon prelaska sedišta Vojnog odseka i BIA-e u Vranje, Leskovac bi, u slučaju realizacije ovakve najave postao ispostava duplo manjeg grada“, konstatuje se.

„S ozbirom da u poslednje tri godine nije bilo investicija i otvaranja novih realnih radnih mesta u Leskovcu, tražimo od gradonačelnika Cvetanovića da bar spreči gašenje postojih radnih mesta u javnom sektoru po osnovu „seljenja“ pojedinih republičkih insitucija u Vranje“, zaklučuje se u saopštenju Pokret pravda i razvoj.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.