Požari pod kontrolom

Izvor: RTS, 03.Maj.2013, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari pod kontrolom

Požar u okolini Priboja i kanjona reke Uvac je pod kontrolom, a gašenje otežava nepristupačni teren, kaže Saša Rančić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije. Izbio je požar i u okolini Vranja i on je zaokružen i pod kontrolom, rekao je Rančić.

Saša Rančić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije kaže da je požar kod Priboja pod kontrolom, ali da gašenje otežava nepristupačni teren. Požar je izbio i u okolini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vranja gde uglavnom gori nisko rastinje, a i taj požar je pod kontrolom.

"Trenutna situacija u okolino Priboja je nepromenjena. Vatrogasci spasioci reaguju u dolini reke Uvac, gde je teren gotovo nepristupačan, nagib terena je i do 80 odsto i oni ne mogu da priđu", rekao je Rančić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Prema njegovim rečima, vatra je zahvatila površinu od 160 hektara.

Govoreći u poteškoćama sa kojima se suočavaju vatrogasci-spasioci, Rančić je rekao da se počelo za obnavljanjem opreme i prijemom novih vatrogasaca, ali da je važno i da druge službe odgovorne za gašenje požara rade svoj posao, ističući da je potrebno čistiti pristupne puteve.

Rančić je apelovao na građane da pažljivo pale vatru u prirodi jer je uzrok požara u 95 odsto slučajeva ljudski faktor.

On je potvrdio da je izbio požar i u okolini Vranja gde gori 90 hektara niskog rastinja i 20 hektara borove šume.

"Taj požar je zaokružen i pod kontrolom, a gasi ga helikopter MUP-a Srbije", rekao je Rančić.

On je rekao i da je Sektor za vanredne situacije spreman i u slučaju da dođe do poplava u Srbiji, s obzirom da se u maju najavljuju kiše.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar na Crnom vrhu trenutno lokalizovan

Izvor: Studio B, 03.Maj.2013

Požar na Crnom vrhu, kod Priboja lokalizovan je budući da se tokom noći i jutra sprečavalo širenje vatre, saopšteno je iz MUP-a Srbije. ..Požar je zahvatio oko 160 hektara niskog rastinja i četinarske šume u teško pristupačnom delu kanjona reke Uvac i pretio je da ugrozi veći kompleks četinara...Tokom...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.