Izvor: JUGpress.com, 07.Mar.2021, 21:35

Povećan broj medicinskih ekipa u Kovid ambulanti

VRANJE

Zbog novog talasa zaražavanja i povećanog broja pacijenata trenutno u Kovid ambulanti ATD u Vranju radi 10 medicinskih ekipa i dve laboratorije, a u funkciji su i dva punkta za testiranja.

Neki od lekara kao i medicinsko osoblje u Kovid ambulanti koja se nalazi u zgradi ATD u Vranju sa pacijentima su od samog početka pandemije korona virusom.

Od 23. marta do danas u Kovid ambulanti urađeno je 42.778 pregleda, 6.373 PCR i 11.662 antigenska >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << testiranja, 32.586 laboratorijskih analiza, kao i 27.031 radiološki pregled.

U početku je organizovan rad sa po četiri lekara. Isto toliko u smeni je  angažovano i medicinskih sestara-tehničara. To znači osam medicinskih ekipa na dnevnom nivou.

Krajem juna, prošle godine, zbog većeg broja pacijenata broj medicinskih ekipa je povećan na 10 dnevno. U okviru Kovid ambulante u to vreme radile su dve laboratorije i dva punkta za PCR i serološko testiranje, kao i ordinacija za radiološka snimanja srca i pluća. Radiološku ekipu čine jedan lekar i po dva radiološka tehničara u prvoj i isto toliko u drugoj smeni.

Tokom rada Kovid ambulante broj prvih pregleda kretao se od 50 do 180, dok je broj kontrolnih pregleda dostizao i do 250 pacijenata dnevno. To znači da je maksimalan broj pregleda ponekad iznosio 380 pacijenata u jednom danu. U odnosu na broj pacijenata u godini za nama povećavan je i smanjivan broj aktivnih medicinskih ekipa u Kovid ambulanti.

S obzirom na to da je dvorište na prostoru gde se nalazi Kovid ambulanta pretrpelo znatna oštećenja nakon zimskog perioda, u toku je kompletna rekonstrukcija ovog dela koja obuhvata njegovo  betoniranje i sređivanje. Predviđeno je i uređenje prilaza u objekat, kao i postavljanje tendi za zaštitu od sunca i kiše. Na taj način pacijentima će biti omogućeno da imaju sve nepohodne uslove prilikom dolaska na preglede, a koje su propisane aktuelnim epidemiološkim merama na snazi.

Kovid ambulanta od samog osnivanja ima svog koordinatora. Trenutno tu funkciju obavlja dr Stefana Mladenović koja je nedavno dobila i Sretenjsko priznanje povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Kovid ambulanta u Vranju radi svakog dana od 7 do 20 časova.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.