Potpisani ugovori za redovno održavanje od poplava

Izvor: juGmedia, 08.Maj.2013, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisani ugovori za redovno održavanje od poplava

NIŠ  – Vodoprivredni centar „Morava“ i devet vodoprivrednih preduzeća potpisali su danas ugovore o redovnom održavanju vodoprivrednog sistema južno od Beograda.

O održavanju brana, nasipa i ostalih objekata brinuće u narednih godinu dana  „Erozija“ i „Južna Morava“ iz Niša , „Vodoprivreda Požarevac“, „Vodoprivreda Ćuprija“, „Vodoprivreda Smederevo“, „Vodoprivredi Vranje“, „Mehanizacija Vlasotince“, Vodoprivredni centar „Morava Čačak“ >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i Vodoprivredno preduzeće „Zapadna Morava“ iz Kraljeva.

Koliko para će tačno koje od preduzeća dobiti znaće se tek po završetku svih radova. Javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode“ odrediće prioritete i obezbediće nadzor, a vodoprivredna preduzeća dobiće novac po završetku poverenog posla.

Vodoprivredna preduzeća su u 2012. godini imala ugovore o održavanju vodoprivrednih objekata samo za prvih šest meseci, a nakon toga ugovori nisu obnovljeni niti je održavanje nastavljeno jer nije bilo para u budžetu. Za održavanje nasipa, brana i ostalih objekata „Srbijavodama“ je prošle godine bilo odobreno 682 miliona dinara, što je bilo tri puta manje para nego u 2011. godini. „Srbijavodama“ je ovogodišnjim budžetom odobrena milijarda dinara, ali procene govore da su za održavanje vodoprivrednog sistema potrebne najmanje dve milijarde dinara.

(Kraj)mia/ena
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.