Izvor: JUGpress.com, 06.Dec.2021, 17:11

Potpisani ugovori za bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća

VRANJE

Dve porodice sa teritorije Vranja dobile bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća. Reč je o porodicama Bojana Zdravkovića iz Vranja i Aleksandra Spasića iz Gornjeg Stajevca.

Zdravkovićima su odobrena sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom u Dubnici, a Spasićima u Tibuždu.

Oni su sa predstavnikom Ministarstva za brigu o selu, koje sprovodi ovaj program u Srbiji, Nebojšom Stamenkovićem >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << gradskim većnikom za poljoprivredu, potpisali ugovore o kupovini seoskih  kuća.

Sa područja grada Vranja konkurisale su četiri porodice, a sredstva su dobile pomenute dve koje su zadovoljile kriterijume konkursa.

Vrednost seoske kuće sa okućnicom, koju su zainteresovani sami pronalazili, nije mogao biti iznad 1,2 miliona dinara, odnosno 10.000 evra. Ceo program se sprovodi u saradnji sa jedinicama lokalnih samouprava koje vrše procenu tržišne vrednosti i proveravaju da li su regulisani imovinsko-pravni odnosi te nepokretnosti.

Podnosioci prijave na konkurs bili su bračni i vanbračni parovi, mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice i samohrani roditelji, do 45 godina starosti koji su želeli da započnu svoj život na selu, tako što će se osamostaliti iz roditeljskih domova ili iz gradova preći da žive na selu.

Iz ovog programa Ministarstva za brigu o selu do sada je dodeljena 651 kuća na teritoriji Republike Srbije



I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.