Potpisan Kolektivni ugovor

Izvor: JUGpress.com, 05.Dec.2018, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan Kolektivni ugovor

VRANJE

Za sve zaposlene u organima grada Vranja i Gradske opštine Vranjska Banja, u sredu, je potpisan Kolektivni ugovor kod poslodavca.

Ovaj značajan dokument su potpisali rukovodioci Gradske uprave, Skupštine grada, Gradskog pravobranilaštva i Uprave Gradske opštine Vranjska Banja.

Kolektivni ugovor koji je potpisan uz saglasnost gradonačelnika, predsednika Gradske opštine Vranjska Banja i predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Sindikalne organizacije novog samostalnog sindikata Uprave Vranje, zaključen je na period od tri godine i stupa na snagu od dana potpisivanja.

Gradsko rukovodstvo izrazilo je zadovoljstvo postignutim stepenom saradnje sa predstavnicima novoosnovane sindikalne organizacije i konstruktivnim predlozima koji su implementirani u tekst novog Kolektivnog ugovora.

Dušan Aritonović načelnik Gradske uprave kaže da je to samo nastavak jedne dobre saradnje sa novim sindikalnim predstavnicima. To je i primer dobre prakse kako treba da funkcioniše i posluje sindikat čiji rad počiva na načelima dobrog sindikalnog delovanja i borbe za zaštitu prava zaposlenih.

„Ovim Kolektivnim ugovorom i gradsko rukovodstvo i zaposleni treba da budu zadovoljni, jer će na najbolji mogući način biti zaštićeni interesi potpisnika”, istakao je Aritonović.

U prethodnom periodu značajno su unapređeni poverenje i odgovornost zaposlenih u svim službama Gradske uprave, kao i njihov odnos prema građanima, rekao je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Predsednik Skupštine dr Dejan Tričković izrazio je zadovoljstvo i dodao da je završena izrada obimnog i važnog dokumenta, tako da su od 2016. godine osetno poboljšani radna disciplina i odgovornost zaposlenih.

Predsednik novoosnovane sindikalne organizacije Marjan Marković, napomenuo je da potpisivanje novog Kolektivnog ugovora predstavlja krunu dosadašnje dobre saradnje sa načelnikom Gradske uprave i celokupnim gradskim rukovodstvom.

„Nova sindikalna organizacija od sada ima mehanizme za još bolje i organizovanije sindikalno delovanje. Nastavićemo da posebnu pažnju posvećujemo zaposlenima i njihovim porodicama, čija smo prava i socijalnu sigurnost obezbedili ovim dokumentom“, zaključio je Marković.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Potpisan KOLEKTIVNI UGOVOR u organima lokalne samouprave

Izvor: OkRadio.rs, 06.Dec.2018, 12:47

U Gradskoj upravi potpisan je Kolektivni ugovor kod poslodavca, za sve zaposlene u organima grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja. Kolektivni ugovor potpisali su rukovodioci Gradske uprave, Skupštine grada, Gradskog pravobranilaštva i Uprave gradske opštine Vranjska Banja, uz saglasnost...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.