Posao za krojačice u Resavici

Izvor: RTS, 11.Dec.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posao za krojačice u Resavici

Posle otvaranja pogona u Bujanovcu za 120 i u Crnoj Travi za 35 radnika, vranjska Kompanija Jumko otvorila je proizvodni pogon i u Resavici. Trenutno u njemu radi 60 žena, što je za kraj u kojem tri decenije nije bilo novih firmi, značajno.
U hali nekadašnje konfekcije "Beko" opet se čuju mašine. Za rad u kompaniji „Jumko"iz Vranja obučava se 60 radnica koje šiju košulje za vojsku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije.

Nekima je to prvi posao, neke imaju iskustva, sve zaposlene su zadovoljne.
Resavica sa nešto više od dve hiljade stanovnika mesto je koje živi zahvaljujući rudniku mrkog uglja.Nekada je svoje pogone imala i konfekcija „Beko"gde su uglavnom radile žene,pa je opština Despotovac kupila proizvodnu halu iz stečaja adaptirala je i pronašla zainteresovanog investitora.
„Trenutno imamo na birou 120 žena koje traže posao.Mislim da će veliki broj naših građana moći ovde da radi i da ostvari dobar posao", ističe predsednik Opštine Despotovac Nikola Nikolić.
U nove mašine i opremu „Jumko" je uložio 7,5 miliona dinara,a značajna je kažu bila podrška predsednika Republike, ministarstava odbrane, unutrašnjih poslova i privrede.
„Ove godine smo sa ministarstvom odbrane ugovorili preko milijardu ugovorenih poslova ,pri kraju je taj ugovor,sa ministarstvom unutrašnjih poslova preko 800 miliona i očekujemo sledeće godine ugovore koje ćemo dobiti uskoro", kaže Branislav Trajković, generalni direktor kompanije „Jumko" iz Vranja.
„Ministarstvo odbrane će nastaviti da sarađuje sa „Jumkom" i uvek će šta god radilo šta god nabavljalo na prvom mestu nabavljati od domaćih proizvođača.Zato što time otvaramo nova radna mesta,zato što time jačamo našu industriju", ističe ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Zahvaljujući širenju poslovnih kapaciteta i novim ugovorima iz „Jumka" za Resavicu naredne godine najavljuju još 60 novih radnih mesta.
 
 
 
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.