Poplavni talas u Trgovištu prošao

Izvor: Glas javnosti, Beta, 17.Maj.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplavni talas u Trgovištu prošao

BEOGRAD - Poplavni talas u Trgovištu kod Vranja je prošao i reka Pčinja vratila se u svoje korito, saopštilo je juče Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je potvrdila i da su pronađena tela dve osobe nestale u poplavama, a uviđaj je u toku. Nastradali su Radovan Zlatković (61) iz sela Gornji Kozji Dol i Vukosava Stamenković (45) iz Donjeg Kozjeg Dola u blizini Trgovišta.

Reka Pčinja koja se u subotu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << posle nevremena i velike količine padavina, izlila preko brane u dužini od dva kilometra, juče se vratila u korito.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica evakuisali su oko 300 osoba i veliki broj životinja. Niški specijalni tim za spasavanje i rad na vodi spasio je pet osoba iz bujice.

Bujicom je zahvaćeno oko 100 domaćinstava a pripadnici Sektora za vanredne situacije crpe vodu iz oko 30 domaćinstava, uglavnom iz podruma.

Ministri obišli poplavljena područja

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić i ministar odbrane Dragan Šutanovac po podne su obišli poplavljena područja u  Trgovištu. Oni su obišli nasip kod obdaništa na ulazu u Trgovište i put ka Kozjendolu.

- Nastradali su Radovan Zlatković (61) iz sela Gornji Kozji Dol i Vukosava Stamenković (45) iz Donjeg Kozjeg Dola u blizini Trgovišta, a uviđaj je u toku - rekao je portparol Policijske uprave Vranje Dragan Stamenković.

Bujica je odnela oko 100 metara betonskog zida, čija je funkcija bila da zaštiti gradić i njegove stanovnike od eventualnih poplava.

Poplavljeno je oko 50 domaćinstava, vrtić, benzinska stanica, trafo-stanica i pumpa, a reka Pčinja se izlila preko brane u dužini od dva kilometra.

Na terenu je tokom noći bilo angažovano 75 pripadnika Sektora iz jedinica u Vranju, Nišu, Kragujevcu, Leskovcu i Jagodini, ukupno 18 pumpi i pet čamaca.

Cisterne sa pijaćom vodom su na terenu kao i ekipe Elektrodistribucije, jer su u poplavi ugrožene trafo-stanice. Deo Trgovišta je  dobio struju.

Na teren su izašle ekipe za održavanje puteva kako bi se sanirala šteta na putevima, saobraćajnicama i mostovima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.