Podsticajna sredstva za poljoprivrednike

Izvor: juGmedia, 25.Jul.2015, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podsticajna sredstva za poljoprivrednike

VRANJE – Komisija za dodelu sredstava u poljoprivredi, uz saglasnost Gradskog veća, raspisala je nedavno Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi u 2015. godini za koje je  prema rečima članice Gradskog veća Zorice Popović, interesovanje proizvođača je ogromno i to u svim segmentima poljoprivredne proizvodnje. „Pozivam poljoprivredna gazdinstva da se aktivno uključe u konkursni ciklus i da iskoriste mogućnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << odnosno podsticaje Grada, i na taj način ojačaju i prošire svoja gazdinstva“, kaže u izjavi za zvaničan gradski sajt Zorica Popović.

Ona dodaje da je za realizaciju podsticajnih mera na osnovu Konkursa izdvojeno oko 16 miliona dinara. „Međutim, u 2015. godini biće izdvojeno mnogo više sredstava za razvoj i unapređenje poljoprivrede na teritoriji Vranja, jer je u budžetu Grada za ove namene planirano blizu 29 miliona dinara“, zaključuje  Popović.

Pravo na podsticaje, pod uslovima i na način utvrđen Pravilnikom, imaju porodična poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, sa aktivnim statusom, u skladu sa zakonom kojim se uređuje poljoprivreda. Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u 2015. godini otvoren je do 31. avgusta.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.