Izvor: Piplmetar.rs, 12.Okt.2023, 04:10

Počinju mamografski pregledi u Vranju

Mamograf je u Vranje stigao pre izvesnog vremena, ali to je nije bilo dovoljno da se odmah krene sa pregledima zbog nužnih instalacija, merenja i obuke zaposlenih

Shutterstock/Guschenkova


Od ponedeljka će u Vranju krenuti prvi pregledi na novom savremenom, digitalnom mamografu, potvrđeno je jutros VOM–u, u vranjskom Zdravstvenom centru.
Mamograf je u Vranje stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pre izvesnog vremena, ali to je nije bilo dovoljno da se odmah krene sa pregledima zbog nužnih instalacija, merenja i obuke zaposlenih, piše Vom.rs
Upravnica Bolnice Dr Nataša Stojiljković dodaje da joj je drago što na neki način simbolično, u oktobru, koji je međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, počinje sa radom ovaj savremeni uređaj koji važi za zlatni standard u ranoj dijagnostici.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.