Počinje „Zlatni puž“

Izvor: juGmedia, 04.Avg.2015, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje „Zlatni puž“

VRANJE – Tradicionalni Dečji festival animacije “Zlatni puž”, koji svake godine organizuje Škola animiranog filma, biće održan od 11. do 15. avusta u Vranju. Tokom festivala biće prikazana 224 animirana filma dece i mladih iz celog sveta, od kojih će u zvaničnom programu biti 74 filma u dve kategorije.

Biće dodeljene prva, druga i treća nagrada u obe kategorije, nagrada Nikola Majdak za kameru i Grand Prix za najbolji film prikazan na festivalu.

Žiri >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << će raditi u sastavu: Snežana Trstenjak, profesorka i animatorka iz Beograda, Jovan Marković, scenarista i dokumentarista iz Beograda i Monika Masući, umetnica iz Italije. „Master Class”, radionicu za decu i mlade vodiće Ray Kosarin iz SAD, kao deo specijalnog programa Festivala u Vranju. Organizaciju festivala pomogli su Grad Vranje, Ministarstvo kulture, ambasada SAD i Italijanski institut za kulturu iz Beograda.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Zlatni puž 2015.

Izvor: SEEcult.org, 04.Avg.2015

Svetski dečji festival animiranog filma Zlatni puž biće održan četvrti put od 11. do 15. avgusta u Vranju, a prikazaće oko 70 filmova, odabranih među više od 220 prijavljenih...Za festival Zlatni puž prijavlјena su 224 animirana filma dece i mladih iz celog sveta, a u zvaničnom programu biće...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.