Izvor: JUGpress.com, 12.Sep.2021, 13:51

Počinje Festival dečjeg animiranog filma “Zlatni puž”

VRANJE

Vranje će od ponedeljka, 13. septembra, kada počinje 7. Svetski festival „Zlatni puž 2021“, biti prestonica dečjeg animiranog filma.

Za festival su prijavljena 1.723 filma iz 101 države sveta. Selekciona komisija festivala ,,Zlatni puž 2021“ je pregledala sve prispele filmove i za zvaničan program festivala selektovano je 39 ostvarenja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u kategoriji Small Snail i 31 u kategoriji Big Snail.

Filmovi će biti raspoređeni u četiri zvanične projekcije.

Žiri festivala radiće u sastavu Nitin Donde (Indija), Кuzman Кuzmanovski (Makedonija) i Nikola Majdak Junior (Srbija). Član žirija iz Indije neće dolaziti u Srbiju, jer je, zbog aktuelne epidemijske situacije, ceo festival baziran na gostima iz zemlje i okruženja.

Na ovogodišnjem festivalu očekuju se gosti iz Makedonije i Srbije. Već po tradiciji biće dodeljene prva, druga i treća nagrada u obe kategorije, zatim Grand Prix za najbolji film prikazan na festivalu, diploma Nikola Majdak, kao i specijalne diplome za segmente filmova za koje se žiri bude odlučio.

„Zlatni puž 2021“ imaće i prateći program i baziraće se na deci, mladima, mentorima, organizatorima festivala i udruženjima iz Srbije koji se bave animiranim filmom, „kratkim“ filmom i organizuju slične festivale poput „Zlatnog puža“.

Festival će biti otvoren u PozorištU „Bora Stanković“ u 20 sati.

Grad je i ove godine podržao organizaciju 7. Svetskog festivala dečjeg animiranog filma, kao i Ministarstvo kulture. Organizator je ŠAF.

Manifestacija će biti održana u skladu sa epidemijskim merama koje u tom trenutku budu bile na snazi.

Festival se završava 17. septembra

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.