Počeli Borini pozorišni dani

Izvor: juGmedia, 21.Okt.2014, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli Borini pozorišni dani

VRANJE – Brilijantnom izvedbom glumačke postave „Radionice integracije“ u predstavi „Dok nas smrt ne razdvoji“  koju je po tekstu Mire Furlan režirao Miki Manojlovića, večeras je u Vranju otvoren najveći pozorišni festival na jugu Srbije 34. po redu Borini pozorišni dani.Za predstavu u kojoj  pored režisera Manojlovića igraju i Anita Mančić, Jasna Đuričić i Jovana Gavrilović tražila se karta vise. Na improvizovanoj sceni u prepunoj sali Doma vojske  publika >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je uživala u emotivnoj porodičnoj drami koja je mnogima izazvala suze.

Nakon predstave festival je i formalno otvorio gradonačelnik Vranja Zoran Antić, koji je i sam dirnut predstavom rekao na početku da je nakon ovakve izvedbe svaka reč suvišna.On je izrazio zahvalnost Ministarstvu odbrane koje je ustupilo dom vojske pozorištu i izrazio nadanje da će sledeći festival biti održan na sceni novoizgrađenog pozorišta.

Festival koji traje do 25. oktobra ove godine se odvija pod sloganom “Različitosti“. Na repertoaru su četiri gostujuće predstave  i jedna teatra grada domaćina. Uz glavni i ove godine festival će imati i prateći program koji će sadržati izložbe, promocije knjiga i razgovore sa glumcima.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.