Po jeftiniju robu u Makedoniju

Izvor: RTS, 11.Mar.2019, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po jeftiniju robu u Makedoniju

Vranjanci već nekoliko godina po jeftinije namirnice, garderobu i gorivo odlazie u Makedoniju. Međutim, poslednjih godinu dana skoro svakodnevno, a naročito vikendom, sve veći broj Makedonaca dolazi u Vranje.
Žele da vide znamenitosti, upoznaju istoriju grada, ali više je onih koji svrate na obrok, piće ili u popodnevnu šetnju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Poveke sakame da prošetame da vidime kulturno istorijski manifestaciji koji ima, nekoj muzej ako ima, nešto ke vidime vidime" kaže Ljiljana Nikolovska iz Skoplja.

"Ja sam poveke pati, ne prv. Mi se sviđa dobro je, roštilj je ubav, ubav svet, prekrasno", ističe Branko Krkovski iz Skoplja.
"Blizu je do Makedonija i sve je super, narod, sve je prekrasno, narod je gostoljubiv" naglašava Mirjana Đurović iz Tetova.

Ne zaobilaze ni pijacu, a subotom je pazarni dan pa su cene niže. Makedonci vole da se cenjkaju i proizvode kupe po nižoj ceni.
"Jesu jeftiniji ovde orasi? Jeftiniji, pa upola cene. Kakve su druge cene? Gore, dole, tuka je" kaže Bobi Blaževski iz Skoplja.
"Svake subote dolaze i jako su ljubazni i kad oni dođu roba ide", ističe Dragan Nikolić, prodavac.

"Nemamo kajmak kod nas to nema, isto nije ovaj kvalitet kao tu, a garderoba je tu isto" kaže Danijela Mitrovska iz Tetova.
Vranje je najbliže Kumanovu i Skoplju 70 i 90 kilometara, pa je i najviše gostiju otuda, ali dolaze i iz Tetova, Velesa, Strumice, Bitolja pojedinačno kolima ili organizovano autobusima. Neki su već upoznali grad pa ga preporučuju i prijateljima.
"To je dobra stvar, definitivno dobar provod i ambijent koji Vranje nudi i gastronomija su magnet za njih. Nama je to velika šansa za razvoj privrede, turizma, ugostiteljstva" kaže Mića Mladenović, većnik za turizam.
Na osnovu prihoda od boravišnih taksi Vranje je prošle godine posetilo 20 odsto više Makedonaca u odnosu na 2016.godinu.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.