Pili srpsku krv

Izvor: Glas javnosti, 27.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pili srpsku krv

VRANJE/PREŠEVO - Pripadnici MUP-a Srbije juče ujutro su, uz logističku podršku ostalih bezbednosnih službi, u opštini Preševo uhapsili 10 pripadnika nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) zbog sumnje da su 1999. godine počinili zločine na tri lokacije u kosovskoj opštini Gnjilane.

Uhapšeni članovi „gnjilanske grupe“ se sumnjiče da su u gnjilanskom regionu od juna do oktobra 1999. godine kidnapovali i ubili više od 50 civila. Uhapšeni su Nazif Hasani, Ahmet >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Hasani, Faton Hajdari, Samet Hajdari, Ferat Hajdari, Kamber Sahiti, Aguš Memiši, Burim Gazliju i Selimon Sadiki.

Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je da su uhapšeni te zločine počinili od juna do oktobra 1999. godine, kada su kidnapovali 159 civila srpske nacionalnosti i ubili najmanje 51 osobu.

„Osumnjičeni su osim ubistava, na izuzetno svirep način, izvršili veći broj krivičnih dela, među kojima su silovanja, zatvaranja, sakaćenja, mučenja i pljačkanja civila, a u cilju proterivanja srpskog i nealbanskog stanovništva sa teritorije opštine Gnjilane“, kaže se u saopštenju.

„Akcija privođenja tih osoba je uz pomoć BIA i MUP-a Srbije planirana više meseci zbog izuzetno visokog rizika njenog sprovođenja usled činjenice da su gotovo svi osumnjičeni bili naoružani“, navodi se u saopštenju.

HALIMI: NE MIRIŠE NA DOBRO

BEOGRAD - Poslanik Koalicije Albanaca preševske doline Riza Halimi ocenio je juče da akcija hapšenja na jugu Srbije osumnjičenih za ratne zločine, uz učešće Žandarmerije, ne vodi ka stabilizaciji prilika u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa, ali smatra da sve zločine treba ispitati.

Halimi je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je „nekome stalo da na jugu Srbije povremeno podigne temperaturu kako bi se opravdala upotreba Žandarmerije“.

„Apsolutno mi ne miriše na dobro i ne ide u prilog stabilizaciji tog područja“, rekao je Halimi.

On je rekao da se nastavlja praksa da se u normalno vreme, kada nema vanrednog stanja, „tvrdoglavo na tom području upotrebljava Žandarmerija“, kada, kako je ocenio, za to nema potrebe.

KIDNAPOVANO I UBIJENO 114 LJUDI

GNJILANE - Šef kancelarije Ministarstva za Kosovo i Metohiju u Kosovskom pomoravlju Predrag Stojković rekao je da je, prema evidenciji Udruženja nestalih i kidnapovanih iz Kosovskog pomoravlja, na prostoru istočnog Kosova samo od 1999. godine do danas kidnapovano i ubijeno 114 osoba.

Prema podacima Udruženja kidnapovanih i nestalih, u opštini Gnjilane je od 1999. godine kidnapovano 46 osoba, u opštini Kosovska Vitina 22, u opštini Novo Brdo sedam i u opštini Kosovska Kamenica 39 osoba i o njihovoj sudbini se ništa ne zna.

ove zveri treba osuditi po svim tackama optuznice i naravno za terorizam i postupati prema njima kao sto njihovi prijatelji ameri postupaju prema teroristima u guantanamo bay ima jos ovakvih nakaza dosta na jugu srbije treba ih sve ih locirati i pohapsiti

kakvo sudjenje, da ih sa nasim porezima hranimo...

te monstrume treba osuditi na smrt, kao u japanu, da neznaju dan smrtne kazne, nek se muce psihicki par nedelja a onda ih zaklati (za njih ne vredi trositi metkove).

strasno

Bravo panduri, bravo majstorcine! Srecan vam rad i da bude jos slicnih rezultata! Nego, oni su sve to cinili od 1999 i kretali se po Srpskoj teritoriji, kako to da su tek sada uhapseni?

U zadnje vreme stalno neke afere vezane za policiju,hvala Bogu da mozeme konacno da kazemo bravo za policiju isve koji su ucestvovali u hapsenju.Dobro je da niko u svetu nije u negativnom kontekstu komentarisao ovo hapsenje,cak ni dezurni branioci siptarskih interesa

Alo bre srbijanci,nemojte se zaletati,polako bre!!! Ovo sto se desava ima sasvim drugu pozadinu,i nije ovo borba protiv nekog kriminala ili slicno,vec se ovime vama srbijancima "zamaze glava" za nesto krupno sto treba tek da se desi,zar jos niste navikli na ove igre? To su vam uvek radili ovi iz vase vlade ali je cudno sto do sada jos niste otkrili njihove prljave igre,ali neka,ipak to je vasa vlada-to ste vi?!!! Ovi mladici sto su uhapseni u Presevu,vise smo nego sigurni da nemaju blage veze sa tim vasim optuznicama,jer da su stvarno bili involvirani u takva desavanja zar mislite da bi se isti usudili da zive i rade u Presevu??? Ma gluposti,stvarno nema veze,ali je neko morao biti zrtva necega sto tek sledi???!!!! Uskoro cete videti za sto se zapravo radi,videcete pravu pravcatu pozadinu svega ovoga,a cim ovi "hapsenici" budu dokazivali svoju nevinost,onda sledi zalba po najvisim Medjunarodnim sudovima- i eto jos jedna velika ljaga za srbiju i srbijance (kako maltretiraju nevin narod,kako se ponasaju sa sredinama gde zivi nesrbsko stanovnistvo i td), i prava pravcata prilika da se Albanci u Presevu izjasne referendumom za otcepljenje od srbije i pripajanje svojoj matici-Republici KOSOVO.Po svemu sudeci,Mladic i Hadzic ili su vec uhapseni ili za veoma kratko vreme ce budu uhapseni-zivi bili pa videli,toliko je to ocigledno sto samo glupak ne moze sve ovo uvideti!!! Pretpostavljam da ce slicne akcije sada biti i na KOSOVO gde zive srbijanci i naravno srbija nece imati pravo da se mesa jer ce Medjunarodni faktor da opravdava ove policijske akcije kao sto sada "Opravdava" ove akcije u Presevu! To se u prevodu kaze "Oko za oko-zub za zub"! Pozdrav iz Pristine-Republika KOSOVO.

Gde zivis brate? AJde da se vidimo, da razmenimo iskustva...

Nisi ti iz Pristine...

ej hrvoje nemoj mnogo da ga tupis

sta lupas bre majmune jedan vi u hrvatskoj i nemate manjina kada ste sve te ljude proterali glupane i bolje bi ti bilo da ne proseravas toliko glupa neznalico te sto ti nazivas mladicima koje bi verovatno voleo da te napune glavicima su okoreli teroristi

umukni siptarski smradu

Бре Говани, опет си се просрао. Тео би да биднеш Жабар, јел те срамота твог шиптарског порекла. Шиптарчина си ти бре, него немој да сереш више по овим сајтовима којима не припадаш. Док ти млатиш празну сламу овдека, мама и сека ти се курвају у Бондстил сас амерички окупатори, чуо сам да већ узгајате доста мали црнчићи по косова. А и ти би мого да зарадиш неки долар, пошто амери не праве разлику између полови, само после ће имаш дупе ко бабун. ХУП!!!

П.С.

Ако се опет узбудиш, ко на ону нашу задњу преписку, узми нешто за претисак. Не би још да те изгубим, пре него што се врнем ка Косово. Ондак ћу се занимам сас тебе.....

Manojlo, Manojlo ako nesto hoces da kazes ostavi malo slivovicu nek miruje i ne srami Srbe. Nisu svi glupi kao ti.

Izvini, ako mozes samo mi odgovori ko su ti "Srbijanci", jesu li to neki Persijanci ?

Mozda su to po tebi Italijanci, siptarijanci, hrvatanci, sta?

Ako si hteo da se obratis ljudima u Srbiji onda si trebao reci Srbi, kao sto Italijanima kazes Italijani, spiptarima siptari, hrvatima hrvati.

A ti srbijanci, ko su ti ti ?

Ovo sto SRNA javlja strasno je. Ali mislim da ova agencija pobrkala lonce, ono sto se u Bosni dogodilo ne znaci da se i na Kosovu nesto slicno desilo.Albanci ubijaju ali ne zlostavljaju leseve

Ma jok.............

nisu to oni uradili....sve sama samoubistva...mi srbi smo skloni tome!

pustite bre ljude.....uzmite jos neki bod u evropi....evo i ja cu da se bacim na noz samo da to ide brze..

to cu da uradim samo zbog vas....da vama bude lakse...

a posle me amnestirajte....to moje samoubistvo..da slucajnoo nebudem kriv...

Ne budite naivni!

Mislim, prvo su svojevremeno pustil 3000 Albanaca ili 300 bese, osudjenih zlocinaca iz zatvora, a sad kao hapse ove....

Ovo je samo dimna zavesa, za akciju oko Mladica, kojem ja mislim spremaju ubistvo...

Jer ovo hapsenje je islo uporedno sa objavljivanjem "horoskopa" Mladica u svim medijima ("vunene carape i spreman da ubije svakog i slicne fore")...

A od ove desetorice, ako optuze i dvojicu svaka cast...

Zivi bili pa videli !!!

Ovo hapsenje arnautskih bandita je nepotrebno skupo i blesavo,,,,,,,,,,

Sudjenje arnautima je skup trosak za Srbiju..........ta gamad se trebaju ucinkovito i jeftino likvidirati onako kako je to nekada UDBA radila s neprijateljima rezima Broza.

Jedan metak jedan arnautski terorist.

Opet drago mi cuti ivideti arnautskog teroristu u srbskim rukama pravde a to je znak da SPOnzori arnautskih terorista(amerika/njemacka/engleska)pocinju da slabe ne smao ekonomski vec i svakako.AMerika i Engleska se vec zabavljaju o svojim velikim jadima ekonomskim i svakim drugim.

Pa dodje vreme da Srbija pocne da hvata i likvidira americko-englesko-njeamcke anti-srbske pjesake na terenu.Ja sam arnautima godinama govorio da ce silnu cijenu da plate za sve svoje anti-srbske zlo-rabote.Ihhhhhhhhh da mi je da tog arnautina u moje ruke ........

Sve ovo izgleda nestvarno.Tek sada vam zasmetali ovi teroristi , posle 9 godina?Vise lici na naredbu sa strane nego na inicijativu nase policije.Kao sto napisa jedna osoba iz "Kurira" vise lici na americku naredbu da se pohvataju oni koji njima smetaju.Da je nasa policija radila svoj posao ovi bi kreteni i djavolji sinovi bili uhvaceni pre 9 godina.Sigurno nije uradjeno nza dobro Srbije .Nema u vladi ljudi koje Srbija interesuje iole.Ovo je samo veliki shou naredjen sa strane.

Giovani ti su u velikoj opasnosti a ni sam neznas zasto. Pa covece ti imas temperaturu i to 40 sa 2 to je strasno velika i opasna temperatura. Pitas se kako to zakljucujem, pa po tvom pisanju, ovako moze da pise samo covek koji je iskopcao mozak p pise po nahodjenu bez smisla. Znamo mi da ste vi siptari uvek snazni kad ste u hordi, a sto se tako ne ponasaju ovi nasi siptari u srbiji, oni su mirni kao janjci. Neko od vas dvoje nije siptar, ja neznam ,mozda ti znas. Ti sve pretvaras u igru, neko se igra sa srbijom, kao svi u srbiji blesavi samo si ti pametan i ti sve znas. Pa ko si ti, sta ti u opste predstavljas. Ti si ovbican mrav koji nema dovoljno hrane da se prehrani, osusio si se ko bakalar, pore3d toga ova groznica koja te drzi. Daj molim te uzmi hladne obloge ili turi glavu u vodu i ne vadi je dok se ne udavis. Ako ne uspije sa davljenjem ti se obesi, ili si ispali metak u glavu. Vreme je da prestanes da pises gluposti. Sta ne komentarises nesto u Koha ditore, sta dolazis u nase srpskke novine. Treba ti nesto na sto mozes da drkas, ti si bolestan um, covek koji je prodao sve sto je imao i sad mu ostaje samo da prosi. Hvalis se da si vlasnik jednog bara u kojem prodajes srpkinje. Da se covek nasmije, ti si jedan obican lazov i hostapler, a ovo pisanje ti je sve lepo u zivotu, drugoga nema, tu mozes da kazes sta hoces i nije te briga dali je to pravo ili nije. Ti i Salihu kao i Brax ste talog kosovskog naroda, vi ste beskucnici i puka sirotinja, jos uvek zivite u Hotelu "Kod mame" i neznate cijim zubima leb jedete. Vis ste stoka sitnog zuba.

Svakome ko ovako ubija muci ,siluje nevin narod pogotovo zene i djecu treba njega i ko je to naredio odmah po istim postupcima kao sto je taj ubijao i mucio na isti nacin likvidirati! mislim da ipak proslo vrijeme ratova i mucenja Kosovo je podjeljeno hoce Demokaratiju znaci Demokratski zajedno zivjeti a ne ubijati! Ali nasi Demokrati nisu zavrsili ni osnovnu skolu...a hoce drzavu da vode ...jednostavno sramota i jadno....

Giovanni, vidimo se uskoro... U Pristini. Dace Bog. Ali uz manje milosti. Uz mnogo manje milosti...

Plasim se da se ne desi isto kao i sa ranije uhapsenim teroristima, da ih posle izvesnog vremena puste na slobodu! Za njih je i smrtna kazna malo!!!

kako mi je milo oko srca kad ih vidim u ovakvom polozaju...kad su im na ruke skljocnule lisice..ne sumnjam u ovu vladu,i u ove ljude na vlasti...znaju ljudi svoj posao...sve koji su tako nesto uradili treba osuditi,pohapsiti,zatvoriti da im istrule kosti u srpskom zatvoru...za sve zrtve i sve svetinje koje su popalili..ruka pravde je spora ali dugacka ....mislite malo o tome...(nije tesko biti fin)he,he...

ovo je samo za osmeh,pili srpsku krv........mucili srbe kakve izmisljotine.....kakve budalastine.....pa ko moze ovo da poveruje ovo su price za malu decu.......ali ja vam kazem........da vam ce se vratititi kao bumerang budite u to sigurni......ovo su slike za vreme Milosevica ratnog zlocinca .........vi ste zlo ove Evrope......u to su svi uvreni pa i citav svet......

Trla-baba-lan, siptarce.

Ovo je tek pocetak bumeranga koji ce se vratiti vama.

Nas bumerang se vratio i uhvacen je rukama.

Vas ide pravo u glavu.

Znamo mi dobro sta ste sve radili Srbima i onima koji su protiv vas na Kosovu,

tek ce svet to da sazna jer ce konacno da otvori oci.

I to sto su pili krv je tek samo jedna minorna sitnica.

Da potsetim sta ste radili Makedoncima u Makedoniji 2001?

Rezbarenje UCK i slicno po ledjima radnika elektrodistribucije?

Gasenje cigareta po genitalijama istih?

Uvaljivanje flasa istima - znate vec gde?

Poznato vam je? Tek cete da platite za sve, verujte.

Dzaba ste ih hvatali, njihove organe ni ker nece da popisa.

Ja bi te arnaute na isti ancin mucio kao sto su oni Srbe,samo sto bi njihovu krv davao kerovima da piju a posle ih dao kerovima da ih kompletno pojedu.

Za sve je kriv kralj Aleksandar,jer kada smo posle 500g oslobadjali KiM od Turaka kralj nije dozvolio te arnaute da se isteraju zajedno s turcima u tursku a Ataturk je molio kralja da ih s edeportuje u Anadoliju koja je tada bila prazna od populacije.

Preskupo nas je kostala ta ALeksandrova ludost izigravanja ljudskosti prema tim arnautskim zvijeriam koji su kao cigani dosli s turcima a turciam su sluzili kao pomocna snaga za izvrsavanje prema hriscanima najgnusnijne zlocine kao npr.anbijanje na kolac .............itd.

Ti kad popijes malo vise svasta bi uradio, ali kad dodje gusto podvio bi rep kao neku staru djukelu i sakrio se da te niko ne nadje.

Kus, shqip, ne spominji dzukele, one imaju malo vise dostojanstva od vas.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.