Petoro preminulih u Nišu od kovida, u Vranju i Leskovcu po jedna osoba

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2021, 16:29

Petoro preminulih u Nišu od kovida, u Vranju i Leskovcu po jedna osoba

U celoj zemlji za poslednja 24 sata preminule su 34 osobe od posledica zaraze korona virusom, a od tog broja u kovid objektima na jugu Srbije umrlo je, prema podacima Univerzitetskog kliničkog centra, njih sedam, uz još isti broj preminulih pacijenata u kruševačkoj kovid bolnici.

Pet pacijenata koji su se lečili u UKC-u Niš uzgubilo je bitku sa kovidom, a po jedan hospitalizovani pacijent preminuo je u u vranjskoj i leskovačkoj kovid bolnici.

U kovid objektima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u NIšu hospitalizovano je ukupno 263 pacijenata, a 231 pacijent je sa potvrđenim kovida.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 11 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju - saopštavaju iz UKC-a.

Na lečenju u leskovačkoj kovid bolnici trenutno je 167 pacijenata, o od tog braoja 141 pacijent je pozitivan na virus korona.

U tri kovid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 130 pacijenata. Kod 122 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. U kovid bolnici u Kruševcu, trenutno je hospitalizovano 242 pacijenta. Kod 198 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa - saopštavaju iz Kliničkog.

Od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata u Kruševcu, 16 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, registrovana su 2.583 slučaja zaraze, dok je testirano 12.099 osoba.

Na respiratorima je 228 pacijenata, a hospitalizovano je 7.011 osoba.
Pogledaj vesti o: Vranje,   Leskovac,   Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.