Pešići uvek u mislima dobrotvorke iz daleka

Izvor: Vesti-online.com, 14.Nov.2016, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešići uvek u mislima dobrotvorke iz daleka

Ubogim siromasima Tomislavu i Stanislavki Pešić, iz udaljenog planinskog zaseoka Anđelinkovci na Bareliću, planinskom selu udaljenom više od 20 kilometara od Vranja, dobročiniteljka Gordana iz Vulongonga u Australiji, po ko zna koji put je poslala prilog od 100 australijskih dolara.

Pored novčanog dara, pristiglog posredstvom Redakcije "Vesti" u Sidneju, neizostavno je bilo i toplo pismo dobročiniteljke, koja ne zaboravlja štićenike u dalekoj otadžbini, a u kome >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << između ostalog piše:

"Želja mi je da moj skroman prilog ude mala pomoć i da im posluži za kupovinu životnih namirnica i lekova... Šaljem im mnogo toplih pozdrava, kao i celoj Redakciji 'Vesti'."

Naravno, naši reporteri potrudiće se narednih dana da ispune želju svoje verne i dugogodišnje čitateljke Gordane, sastanu se sa Pešićima i uruče im donaciju dobročiniteljke iz daleka. Verujemo da će, čim im ovaj dar predamo u ruke, u trošnom domu Tomislava i Stanislavke Pešić, koji su zagazlili u sedmu deceniju, biti pravi praznik. Posebno jer nemaju nikakav prihod, niti pravo na socijalnu pomoć, sami su, nemoćni i bolesni. Dok je Tomislav bio zdrav, radio je i danju i noću, pa su živeli skromno, ali srećno. Godine, težak rad, ali i život učinili su svoje, zato danas Pešići preživljavaju zahvaljujući pomoći dobrih ljudi iz daleka, ganuti njihovom zlom sudbinom, na čemu im se i "Vesti" od srca zahvaljuju.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.