Pažljivkova pravila u saobraćaju

Izvor: JUGpress.com, 06.Okt.2018, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pažljivkova pravila u saobraćaju

VRANJE

Prvacima OŠ „Radoje Domanović“ u Vranju podeljena je knjižica „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ koju Gradska uprava u saradnji sa Savetom za bezbednost svake godine tradicionalno poklanja đacima prvacima.

,,Tradicionalno Grad Vranje i Savet za bezbednost u saobraćaju na početku nove nastavne godine poklanjaju knjigu najmlađim učenicima iz koje mogu naučiti osnovna pravila o bezbednosti u saobraćaju. Cilj je da podignemo svest o značaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << poštovanja pravila i na taj poboljšamo saobraćajnu kulturu“, kaže predsednik Skupštine dr Tričković.

On je zajedno sa većnicom Zoricom Jović podelo đacima „Pažljivka“, koji će dobiti svi prvaci na teritoriji Grada Vranja.

Kroz razgovor, najmlađi đaci, su pokazali da oni već nešto znaju o saobraćaju. Znaju, na primer, da kad prelaze ulicu gledaju levo-desno i kada nema vozila da je pređu. Da se ulica prelazi kad je na semaforu zeleno svetlo.

On je dodao da je želja da kroz ovu akciju, na početku samog školovanja, deca kroz aktivnije učestvovanje u saobraćaju, stvore navike da poštuju saobraćajna pravila i da to primenjuju i kasnije u životu, ali i da starijima ukazuju na greške što je često slučaj.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.