Izvor: RTS, 25.Mar.2022, 19:02

Pašalić u Vranju obišao izbeglice iz Ukrajine

Zaštitnik građana Zoran Pašalić posetio je ukrajinske izbeglice koje su smeštene u Prihvatilištu u Vranju i razgovarao sa njima o tretmanu koji imaju u Republici Srbiji, problemima sa kojima se susreću i o svim vrstama pomoći koje su im neophodne.
U Prihvatilištu u Vranju se nalaze 42 osobe iz Ukrajine - dva muškarca, 25 žena i 15 dece, navodi se u saopštenju Kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaštitnika grašana.

Ombudsman Zoran Pašalić je rekao da su mu izbegli iz Ukrajine preneli da su zadovoljni smeštajem i gostoprimstvom i da su zahvalni na podršci koju dobijaju od građana Srbije.
"Pozvao sam ih da mi se obrate u vezi sa bilo kojim problemom koji imaju", dodao je Pašalić.
Pašalić je naveo da su mu ukrajinske izbeglice kao jedinu žalbu prenele da su prilikom ulaska u Srbiju duže zadržavanje na graničnom prelazu i da je samo jedna osoba prijavila da nema putne isprave.
Tokom razgovora Pašalića sa ukrajinskim izbeglicama, u Prihvatilište u Vranju došao je i konzul Ambasade Ukrajine Olga Antonova kojoj su preneti problemi državljanina Ukrajine bez pasoša a koji mu je neophodan za odlazak kod rodbine u jednu evropsku zemlju.
U saopštenju se ukazuje da je Pašalić sa zaposlenima u prihvatilištu razgovarao i o problemima sa kojima se susreću i mogućnostima za unapređenje uslova u kojima borave ukrajinske izbeglice, kao i važnosti stvaranja okolnosti za izbegavanje eventualne opasnosti da izbeglice iz Ukrajine, posebno žene i deca, postanu žrtve trgovine ljudima.

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaštitnik gradjana: U Prihvatilištu u Vranju 42 izbeglice iz Ukrajine

Izvor: Beta, 25.Mar.2022

Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je danas da se u prihvatilištu za izbeglice u Vranju nalaze 42 osobe iz Ukrajine - dva muškarca, 25 žena i 15-oro dece.Kako se navodi u saopštenju njegovog kabineta, Pašalić je obišao to prihvatilište i razgovarao sa izbeglicama o njihovim problemima...

Nastavak na Beta...

Ukrajinske izbeglice zbrinute u Vranju, u prihvatnom centru ima slobodnih mesta

Izvor: RTS, 26.Mar.2022, 13:53

Centar za azil u Vranju početkom marta je određen za prihvat izbeglica iz Ukrajine. Trenutno ih je 42, od toga je 15 dece. Do sada je 4.200 državljana Ukrajine registrovano u Srbiji. Zaštitnik građana, koji je i nacionalni izvestilac za trgovinu ljudima, pratiće situaciju i delovati preventivno....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.