Paklena vrućina u gradu pod Pržarom

Izvor: JUGpress.com, 29.Jun.2017, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paklena vrućina u gradu pod Pržarom

VRANJE

Zbog izuzetno visoke temperature u centru grada u Vranju postavljena je cisterna sa vodom za piće, koja je od velike pomoći građanima koji ukoliko se nalaze na ulici mogu da se osveže i rashlade najtoplijem delu dana.

U poslednja dva dana dupliran je broj intervencija u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Vranju, kažu lekari. Vrućinu teško podnose pacijenti sa kardiovaskularnim problemima, a >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << bilo je i slučajeva kolabiranja na ulicama.

U četvrtak u Vranju je zabeleženo 35 stepeni. Prema najavi meteorologa maksimalna dnevna biće 38 stepeni, koliko se očekuje i u petak.

Lekari savetuju građane da ne uzlaze napolje na visokim temperaturama bez preke potrebe, unose što više tečnosti u organizam kako ne bi došlo do dehidratacije i redovno kontrolišu krvni pritisak. Hronični pacijenti moraju strogo da se pridržavaju terapije.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

GORI ASFALT: U podne do 38, CISTERNA SA VODOM za osveženje

Izvor: OkRadio.rs, 30.Jun.2017, 11:00

Zbog velikih vrućina u Vranju je u centru grada postavljena cisterna sa pijaćom vodom. Kako je najavljeno, cisterna će biti u centru od 9 do18 časova, svakog dana dok traje topli talas. U Vranju je u četvrtak izmereno 35 stepeni, a prema najavi meteorologa maksimalna dnevna u petak bi trebalo...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.