PUPS Albancima sa juga Srbije: Manite se ćorava posla

Izvor: juGmedia, 16.Jul.2018, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUPS Albancima sa juga Srbije: Manite se ćorava posla

Deklaracija  koju su usvojili albanski odbornici sa juga Srbije na svojoj Skupštini prošle subote u Bujanovcu, nije ništa više od nastavka  separatističke igre bez granice. Oni su se, nesumnjivo, na signal iz Prištinesastali  da traže nešto što biti ne može, navodi se u saopštenju PUPS-a iz Vranja.

Preševo, Bujanovac i Medvedja su srpske opštime, a Alabanci su državljani Srbije, dodaje se.

“Sva  prava i obaveze mogu da ostvaruju u državi Srbiji jednako >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kao i svi njeni gradjani. I oni sva  ta prava  i više nego što su predviđena bilo kojim međunarodnim  propisima i standardima  u potpunosti koriste. Zbog toga nisu ni mogli da definišu koje im je to ljudsko, građansko, lično ili kolektivno pravo uskraćeno”.

PUPS smatra da albanska manjina u Srbiji ne može da se poziva na reciprocitete sa pravima Srba  na Kosovu i  Metohiji, koji se pominje u deklaraciji, budući da “svaki student prava mogao im je objasniti da se  princip reciprociteta primenjuje medju zvaničnim državama”.

“A oni znaju, ili bi trebalo da znaju, da je Kosovo i Metohija i po Ustavu  Srbije i po Rezoluciji  1244 i po svim mogućim međunarodno pravnim propisima  nerazdvojni deo  države Srbije  koji je privremeno pod starateljstvom dela medjunarodne zajednice  i  NATO  pakta”.

PUPS savetuje Alabance sa juga Srbije da se “manu tog  ćoravog posla i da sa svojom državom Srbijom ozbiljno prionu na posao kako bi se stvorili uslovi  za bolji i mirniji život svih gradjana u  tim  sredinama”.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

PUPS Vranja: Separatističke igre bez granica

Izvor: JUGpress.com, 16.Jul.2018

VRANJE..Deklaracija  koju su usvojili albanski odbornici sa juga Srbije,  na svojoj Skupštini,prošle subote u Bujanovcu, nije ništa više od nastavka  separatističke  igre bez granice, saopštio je danas Gradski odbor PUPS-a iz Vranja...“Oni su se , nesumnjivo na signal iz Prištine ,sastali...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.