PROSEČAN DUG ZA STRUJU 50.000 DINARA

Izvor: Kurir, 14.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROSEČAN DUG ZA STRUJU 50.000 DINARA

VRANJE - Oko 65.000 korisnika električne energije na području Elektrodistribucije Vranje duguje Elektroprivredi Srbije 2,35 milijardi dinara, izjavio je Miroljub Rašić, rukovodilac Sektora za trgovinu električnom energijom u ED Vranje.

"Pravna lica nam u ovom trenutku duguju više od 600 miliona dinara, a fizička skoro triput više - 1,75 milijardi", rekao je on i dodao da se stanje iz meseca u mesec pogoršava. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Za pojedina domaćinstva u ED Vranje više nemaju skoro nikakve mehanizme kojima će ih naterati da plate dug.

"Situacija je najgora u opštini Preševo, gde potražujemo 380 miliona dinara. U toj opštini, prosečan dug fizičkih lica je 50.600 dinara, u Bujanovcu 36.500, a Vranju 25.000 dinara", rekao je šef naplate u vranjskoj Elektrodistribuciji, ali i naglasio da 80 odsto duga otpada na svega 20 odsto potrošača, uglavnom fizičkih lica.

"Mi u svakom trenutku imamo više od 20.000 tuženih lica. A gde ne pomažu opomene i tužbe, primenjujemo onu zakonsku, najnepopularniju meru - isključenje, zbog čega nam je nekoliko ekipa svakoga dana na terenu", rekao je Miroljub Rašić iz vranjske Elektrodistribucije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.