POTVRĐENO: Rusi grade fabriku u Vranju

Izvor: juGmedia, 23.Jan.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTVRĐENO: Rusi grade fabriku u Vranju

VRANJE – Služba za odnose s javnošću, gradske uprave u Vranju potvrdila je danas pisanje juGmedie o dolasku investitora iz Rusije, koji planiraju pokretanje proizvodnje u ovom gradu.Kako je saopšteno u Vranju su boravili predstavnici grupe preduzeća „Orion LLC“ iz regiona Uljanovsk u Rusiji, koji su sa rukovodstvom Grada razgovarali o izgradnji pogona za proizvodnju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << peći na pelet u Vranju. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Bobana Stankovića, izgradnja objekta je planirana na prostoru Slobodne zone u Bunuševcu i u prvoj fazi bi bilo upošljeno oko 180 lica. „Koliko je investitor ozbiljan u svojoj nameri govori i činjenica da je već započeta registracija novog preduzeća u Vranju, a ukupna vrednost investicije je oko 5 miliona evra. Objekat površine 5.000m2 biće izgrađen na zemljištu od oko 8.000m2“, rekao je Stanković.

Fabrika će proizvoditi peći na pelet najnovije generacije, koje će dozvoliti kombinaciju proizvodnje toplote i struje, a obim proizvodnje će biti 10.000 – 12.000 peći godišnje.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.