PLATA: Na Vračaru 2,5 puta veća nego kod Vranja

Izvor: Mondo, 28.Avg.2018, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLATA: Na Vračaru 2,5 puta veća nego kod Vranja

Plate u Srbiji su male ali je zato razlika među njima, po opštinama, ogromna. Tako je na beogradskoj opštini Vračar, gde su sedišta srpskih velikih firmi, prosek gotovo tri puta veći nego u Vranjskoj banji.

Foto: Petar Stojanović, MONDO Ilustracija

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada u Srbiji u junu iznosila je 49.226 dinara, s tim što su najveća primanja od 78.116 dinara imali stanovnici beogradske opštine Vračar, a najmanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stanovnici Vranjske banje - 30.546 dinara.

Foto: Ilustracija MONDO

Dok drugima raste, u osam opština pao prosek

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečne zarade u prvoj polovini ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, bile su manje u osam opština (Lazarevcu, Lajkovcu, Kostolcu, Despotovcu, Žagubici, Sokobanji, Vrnjačkoj Banji i Svrljigu), a veće u svim ostalim gradovima i opštinama u Srbiji.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.