Otvoren novi objekat za decu migrante

Izvor: JUGpress.com, 21.Jul.2017, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren novi objekat za decu migrante

VRANJE

U Prihvatnom centru u Vranju svečano je otvoren objekat u kome će biti dečji vrtić i kutak za majke sa decom.

Novootvoreni objekat danas su obišli Nenad Nerić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i  Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja sa saradnicima.

„Jug Srbije može da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << bude ponosan jer se u tranzitu, u kome je do sada prošlo oko milion migranata, nije dogodio ni jedan incident“, rekao je Milenkovic.

On se zahvalio partnerima na projektu, Fondaciji „Ana i Vlade Divac“ i organizaciji CRS, bez čije pomoći, ozbiljnog i odgovornog rada, realizacija ove značajne investicije ne bi bila moguća.

Nerić je rekao da država ulaže mnogo napora kako bi se ljudima u Prihvatnom centru obezbedio human život.

Objekat je površine 65 kvadratnih metara i košta oko 28.000 evra, izjavila je predstavnica Fondacije, Marija Tomić.

Ona je najavila da će u narednih mesec dana biti otvorena i ambulanta, u čije će opremanje Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i CRS (Catholic Relief Services) uložiti blizu 30.000 evra.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.