Izvor: JUGpress.com, 23.Sep.2021, 22:22

Otvaranje izložbe ,,Dragi dnevniče”

VRANJE

„Dragi dnevniče“, naziv je izložbe autorke Cvete Šebez, dizajnerke tekstila iz Beograda, koja će u petak, 24. septembra, biti otvorena u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju.

Postavka ukazuje na važnost održavanja mentalne higijene kod ljudi, sa posebnim fokusom na ispitivanje novonastale situacije izazvane pandemijom virusa u kojoj se čitav >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << svet trenutno nalazi.

Autorka je pored tekstilnog dizajna usmerena i na stvaranje tekstilne umetnosti. U radovima joj se uglavnom prepliću linije i površine ispunjene teksturama, kao i strukture različitih kvaliteta dobijene korišćenjem kombinacije tekstilnog i drugih likovnih medija.

Cveta Šebez rođena je u Beogradu 1992. godine. Završila je Školu za dizajn 2008. godine, smer tekstil, a zatim i osnovne i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, smer dizajn tekstila.

Izlagala je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama.

Izložba će u Vranju biti otvorena u 20 sati.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.