Otvara se ordinacija za unapređenje reproduktivnog zdravlja

Izvor: juGmedia, 24.Dec.2013, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvara se ordinacija za unapređenje reproduktivnog zdravlja

VRANJE – Projektom „Unapređenje i očuvanje reproduktivnog zdravlja školske dece i mladih“ koji realizuje Dom zdravlja Vranje u saradnji sa partnerima na lokalnom nivou i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja danas će u Savetovalištu za mlade biti otvorena ordinacija za unapređenje reproduktivnog zdravlja školske dece i mladih.U savetovalištu su postavljeni  nov digitalni koloskop  čija je vrednost  vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << 452.400,00 dinara  i ginekološka stolica ,vrednosti 112.200,00 dinara .

Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta, u vrednosti 1 292 000 dinara su obezbeđena u okviru aktivnosti projekta Ministarstva zdravlja – „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“ – DILS koji se finansira iz kredita Svetske banke.

Cilj projekta je smanjenje učestalosti   neželjenih trudnoća devojaka, polno prenosivih infekcija i bolesti (HIV) među mladima ,  povećanjem  nivoa svesti mladih o  reproduktivnom zdravlju i  značaju preventivnih pregleda za zdravlje mladih i populacije uopšte.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.