Otišao da izvadi vodu iz bunara, zatekao neverovatan prizor

Izvor: B92, 09.Apr.2018, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otišao da izvadi vodu iz bunara, zatekao neverovatan prizor

Iz seoskog bunara u Panevlju kod Vranja pripadnici komunalne policije su zajedno sa udruženjem “Poskok” iz Vladičinog Hana izvadili 16 zmija – smukova, koje je prijavio meštanin koji ih je video jutros kada je došao da iz bunara izvadi vodu, izjavio je načelnik komunalne policije u Vranju Ivica Tašković.

Tašković je za agenciju Beta izjavio da to prva intervencija komunalne policije u hvatanju zmija ove godine, kao i da je na licu mesta viđeno još 20-tak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zmija koje su ostale sakrivene u kamenju bunara i koje nisu mogli da izvuku danas.

“Na poziv meštana od 11.00 do 14.00 sati smo bili na terenu i pokušavali da izvadimo zmije koje su se probudile iz stanja hibernacije i razmilele. U prvom naletu smo uhvatili deset zmija, kasnije još šest, dok su se ostale povukle u kamenje. Sigurno je ostalo još 20-tak zmija koje su se povukle u kamenje bunara koji je dubok desetak metara”, kazao je Tašković.

“Ono što smo danas izvadili iz bunara su smukovi neotrovnice, ali za vlasnika je bunar jedini izvor pijaće vode i sugurno da mu nije bili prijatno. Nekoliko narednih dana ćemo nastaviti da pratimo situaciju”, rekao je Tašković.

Prema njegovim rečima ekipa komunalne policije je prošle godine imala više od 40 slučajeva prijave zmija u urbanoj sredini na prostoru grada Vranja.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.