Oskrnavljena crkva sv. Vasilija u selu Vranje, kod Tuzi – počinioci deca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 16:04

Oskrnavljena crkva sv. Vasilija u selu Vranje, kod Tuzi – počinioci deca

U selu Vranje, kod Tuzi, oskrnavljena je crkva svetog Vasilija Ostroškog, počinioci su navodno deca, pa sveštenik te crkve iz tog razloga neće da podnese krivičnu prijavu, objavili su građani na društvenikm mrežama.

Crkva je, prema objavama na Tviteru, oskrnavljena juče na dan svetog Vasilija Ostroškog, velikog praznika Srpske pravoslavne crkve.

"Sinoć je kamenovana crkva svetog Vasilija u Vranju, Tuzi, dakle, na veliki praznik. Polomljeni su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prozori, porušen inventar i pocepan crkveni barjak", navodi se u jednoj od objava na Tviteru.

"Istina je, desio se incident, u pitanju su deca islamske veroispovesti. Policija je upoznata sa istim", piše u retvitu i dodaje:

"Vidim da je danas u 17h najavljano neko okupljanje ispred naše crkve koje po meni samo može izazvati dodatne probleme. Razgovorom se može rešiti sve".

Deo crnogorskih medija preneo je da su ovo nedelo počinila deca starosti oko 10 godina i da je to razlog zbog kojeg sveštenik te crkve, otac Zlatko Vasić, nije hteo da podnosi krivičnu prijavu.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.