Oglašena prodaja žičare na Besnoj Kobili, početna cena 20,9 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 21.Maj.2021, 08:55

Oglašena prodaja žičare na Besnoj Kobili, početna cena 20,9 miliona dinara

Žičara “Duboko” na Besnoj Kobili, kapaciteta od 815 do 1.200 skijaša na sat, oglašena je za prodaju po početnoj ceni od 20,9 miliona dinara, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Vranja. Prva licitacija je zakazana za 23. jun.

Kako piše u Javnom oglasu, žičara proivođača “Institut za bakar” Bor prodaje se sa pripadujućom opremom.

Transportno uže ukupne dužine 2.268 metara i prečnika >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 34 mm dva trofazna pogonska motora snage 160/110 KW, jedan dizel motor od 90 KW, 151 korpa-sedište za po dve osobe i 16 linijskih stubova - piše u oglasu.

Pravo na nadmetanje imaju sva zainteresovana pravna i fizička lica, a potencijalni učesnici mogu razgledati žičaru svakog petka do isteka roka za podnošenje prijave, u periodu od 11 do 13 sati.

Javno nadmetanje će se održati u velikoj sali Skupštine grada, 23. juna od 12 sati.

Žičaru dužine oko jednog kilometra, Grad je dobio 2008. godine od Skijališta Srbije za tada novootvoreno preduzeće JP Skijalište Besna Kobila, koje je trebalo da razvije planinske potencijale, a ugašeno je 2016. godine.

Besna Kobila je udaljena oko 40 kilometara od Vranja, a sa najvišeg vrha koji se nalazi na 1.922 metra nadmorske visine može se videti Kopaonik, Šara, kao i planina Rila u Bugarskoj.

Iako su vrhovi planine prekriveni snegom većim delom godine, a planina puna pašnjaka i šuma i poseduje sve potrebne potencijale za izgradnju atraktivnijih turističkih sadržaja, potencijali Besne kobile su zanemareni.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.