Održana sednica lokalnog parlamenta

Izvor: JUGpress.com, 16.Maj.2018, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana sednica lokalnog parlamenta

VRANJE

Odbornici Skupštine grada Vranja na sednici koja je održana u sredu usvojili su Odluku o obezbeđivanju parking mesta za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Reč je o zanačajnoj odluci kako bi bio nastavljen program realizacije izgradnje stanova za pripadnike bezbednosti.

Ona je sastavni deo plana i bilo je neophodno doneti je, rečeno je na sednici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Prihvaćen je i poseban Program namirenja poverilaca u likvidacionom postupku za JP ,,Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja“ u likvidaciji.

Gradski odbornici dali su zeleno svetlo na Predlog programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Vranja za 2018. godinu. Usklađena je sa zakonom i strategijom grada Vranja koja je aktuelna, rekao je Nebojša Mladenović većnik zadužen za resor poljoprivrede.

Opozicija je imala primedbu što je budžet za poljoprivredu smanjen za 10 miliona u odnosu na 2017. godinu i iznosi 25 miliona dinara, a stalno se potencira da je ova oblast jedna od strateških ciljeva razvoja ovog kraja, odnosno cele zemlje, čulo se.

Prihvaćena je i Informacija o stanju javnog reda i mira, stanju bezbednosti i stanju kriminala na području grada Vranja u 2017. godini.

O tome je govorio gradonačelnik dr Slobodan Milenković, koji je rekao da je u protekloj godini, na području grada Vranja sačuvano stabilno stanje javnog reda i mira  i da je zabeleženo smanjenje broja prekršaja za 8,67 procenata.

Nije bilo prekršaja sa težim posledicama, ni registrovanih prekršaja na međunacionalnoj osnovi.

U odnosu na prethodne dve godine, stanje bezbednosti saobraćaja na putevima u 2017. godini, prema podacima Saobraćajne policije u Vranju ocenjeno je povoljnije po svim parametrima.

Stanje kriminala na području Grada u istom periodu ocenjeno kao povoljno, imajući u vidu da je evidentirano 608 krivičnih dela, što predstavlja smanjenje za 10,72 posto  u odnosu na 2016. godinu, rekao je gradonačelnik.

Na sednici su usvojene i Odluke o razrešenju i imenovanju pojedinih članova gradskih tela, nadzornih odbora javnih ustanova i školskih odbora na teritoriji grada Vranja.

Pre razmatranja svih tačaka dnevnog reda potvrđen je mandat Srđanu Dekiću diplomirnom pravniku, iz odborničke grupe Zajedno za Vranje SPS, koji je na mesto odbornika došao umesto Nenada Veličkovića, koji je postavljen na funkciju pomoćnika gradonačelnika.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.