Izvor: JUGpress.com, 09.Sep.2019, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije

VRANJE

U Vranju je u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, održana javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije.

Javna rasprava do sada je, osim u Vranju, održana u još šest gradova u Srbiji, u  Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Kragujevcu i Novom Pazaru.

Podrška i angažovanje na polju zaštite od svih vidova >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << diskriminacije prioritetni su zadaci Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva, rekao je državni sekretar Zoran Antić.

,,Sa velikom pažnjom i angažovanjem najeminentnijih stručnjaka iz ove oblasti pristupili smo izradi Nacrta zakona, koji danas predstavljamo. Priprema izmena i dopuna Zakona o zabrani diskriminacije obavljena je u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti“, istakao je Antić.

Pomoćnica ministra Nina Mitić je naglasila da je jedan od ciljeva donošenja ovog zakona jačanje uloge i položaja Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

,,Osnaživanje poverenika trebalo bi da omogući efikasniji odgovor na slučajeve diskriminacije i da smanji broj ovakvih pojava u društvu“:

U cilju izrade što uspešnije verzije Nacrta, ona je pozvala sve prisutne da daju svoje predloge i sugestije.

O tehničkim detaljima govorio je Dragan Knežević viši savetnik u ministarstvu.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.