Odobreni projekti za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

Izvor: JUGpress.com, 25.Jun.2018, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobreni projekti za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

VRANJE

Gradsko veće u Vranju, na sednici koja je održana danas, usvojilo je predlog Komisije o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom.

„Na konkurs je pristiglo 10 projekata, a prihvaćeno je osam. Reč je o tradicionalnim udruženjima koji se bave osobama sa invaliditetom. U te svrhe odobrena su 2,3 miliona dinara, saopštila je gradska većnica >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za socijalnu politiku i lokalnu upravu, Danijela Milosavljević“.

Najveći iznos od 750.000 dinara odobren je Udruženju za mentalno nedovoljno razvijenim osobama Vranje.

Međoupštinska organizacija Saveza slepih finansirana je sa 500.000 dinara, a Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih Vranje sa 450.000 dinara.

Udruženje osoba sa paraplegijom dobilo je 200.000 dinara.

Po 100.000 dinara dobili su Udruženje multipla skleroze Pčinjskog okruga, Društvo za cerebralnu paralizu „Sunce“, Centar za društvene integracije i Društvo onkoloških pacijenata.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Odluke o formiranju jedinica civilne zaštite opšte namene za zaštitu i spasavanje od elementarnih nepogoda.

„Jedinice će biti sastavljene od 265 obveznika. Proći će neophodnu obuku i biće na raspolaganju svim službama ako dođe do elementarnih nepogoda. Vranje će, posle Kragujevca, biti među prvim gradovima u Srbiji koje će imati obučene ljude u okviru jedinice civilne zaštite opšte namene“, rekla je gradska većnica.

Usvojen je i zahtev Zdravstvene ustanove „Apoteka Vranje“ za ustupanje poslovnog prostora na korišćenje. Radi se o opremanju manjih apoteka pri zdravstvenim stanicama i ambulantama u Vranjskoj Banji i još 12 sela.

Reč je o Vlasu, Krivoj Feji, Rataju, Ristovcu, Bareliću, Dubnici, Vrtogošu, Buštranju, Donjem Žapskom, Tibuždu, Moštanici i Korbevcu.

„Uglavnom pričamo o preventivnoj zdravstvenoj zaštiti. Imamo ugovor sa Zdravstvenim centrom, gde se otvaraju zdravstvene stanice u selima u okolini pa smo smatrali da je dobro da se zaokruži ta zdravstvena zaštita otvaranjem i apoteka, pored zdravstvenih stanica“, zaključila je Milosavljevićeva.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.