Izvor: JUGpress.com, 23.Mar.2023, 22:02

Odloženo suđenje Kantaru zbog pretnji nekadašnjem načelniku PU Živkoviću

VRANJE

Pred Osnovnim sudim u Vranju danas je trebalo da bude nastavljeno suđenje Dejanu Nikoliću Kantaru u slučaju krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti Igora Živkovića, nekadašnjeg načenika Policijske uprave Vranje, prenosi OK Radio.

To se nije desilo a suđenje je , nakon pauze od dva sata, odloženo zbog, kako je rečeno, zdravstvenog stanja okrivljenog Nikolića zbog koga nije mogao da prisustvuje istom.

Glavni pretres zakazan je za danas >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u 11 časova ali se Nikolić nije pojavio u sudnici u to vreme, te je određena pauza do 13 časova, prtenosi OK Radio.

Sudija je rekao da je dva puta danas kontaktiran Okružni zatvor i da je izdata naredba da Nikolić bude doveden ali da to nije učinjeno jer je on, kako je navedeno, imao povišen krvni pritisak.

Zbog toga je intervenisala i hitna pomoć a Nikolić zbrinut u ZC Vranje, gde  je primio odgovarajuću terapiju.

Danas je rečeno i da se advokat Nikolića Predrag Tomović iz Niša zbog navodnih tehničkih problema na automobilu koji su se , kako je navedeno, dogodili na putu Niš-Vranje.

Nikolić u međuvremenu otkazao punomoćje svojim advokatima Novici Zdravkoviću i Milanu Đorđeviću iz Vranja, kao i Milanu Lekiću iz Beograda, rečeno je danas.

Nikolić se nije pojavio ni nakon pauze od dva sata pa je suđenje odloženo za 3. april.

Sudu je dostavljen izveštaj lekara specijaliste urgentne medicine u kome je navedeno da okrivljeni nije u stanju da prisustvuje suđenju.

Osnovno javno tužilaštvo je zatražilo da sud naloži ZC Vranje dostavljanje celokupne Nikolićeve  medicinske dokumentacije, kao i dokaze o sprečenosti advokata Tomovića zbog čega nije mogao da dođe u Vranje, prenosi OK Radio.

Sudija je naveo da naredno ročište može da se održi i bez prisustva branioca, ako su ispunjeni ostali zakonski uslovi.

Zbog pretnji OK Radiju, Dejan Nikolić Kantar osuđen je u Osnovnom sudu u Vranju na godinu i dva meseca zatvora.

Kao saučesnici u pretnjama, Slaviša Kocić i Bojan Tanasković, osuđeni su na po osam meseci zatvora, a tužilaštvo je takve kazne i tražilo.

Protiv Nikolića ili njegovih saradnika zbog zazidavanja OK Radija i pretnji zaposlenima, vodi se još sudskih postupaka.

Takođe, u maju Nikolića čeka i suđenje za ugrožavanje sigurnosti V. M. sa kojom je bio u vezi.

Očekuje se i optužni predlog za pretnje koje je Nikolić uputio službeniku Centralnog zatvora u Beogradu.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.