Izvor: JUGpress.com, 11.Jul.2023, 22:13

Odloženo još jedno suđenje Dejanu Nikoliću Kantaru, iako je doveden na suđenje

VRANJE

Dejan Nikolić Kantar nastoji da izbegne svako suđenje, glavne pretrese, završne reči. Samo da ne bi morao da se suoči sa zakonom i presudama. Izbegava dokazne postupke, menja advokate, neki odustaju, ne žele da ga brane, drugi imaju jednokratnu ulogu da se pojave na televizijama Pink ili Happy, u zakupljenim terminima, treći da odglume da im se pokvario auto na putu od Niša do Vranja, četvrti, predstavljeni kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << neviđeni medijatori, peti sa neozbiljnim profilima na društvenim mrežama…, rekao je predsednika ANEM-a Veran Matić koji je i član Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Uz te likove i dramatizacije, često ide Nikolićevo hvatanje za grudi i glumljenje zdravstvenog problema, iako pre toga nije bilo naznaka istog.

Takođe, obavezno ide i podrška zdravstvenog centra u Vranju, i uprave za izvršenje sankcija, tj. zatvora u Vranju, dodao je Matić.

Dejan Nikolić Kantar izdržava kaznu u zatvoru u Vranju, koji se nalazi u istom dvorištu u kojem se nalazi i sud. I kada se pojave svi svedoci, oštećeni i td., onda dobija informaciju o tome i onda sledi gluma i prizivanje hitne pomoći… Kada se evidentira nekom fotografijom ta scena sa prozora suda, onda je to ugrožavanje bezbednosti dotičnog.

Juče je trebalo da se održi glavni pretres za suđenje po optužnici za pretnje i nasilje prema bivšoj partnerki. Nekoliko puta već odlagano. I za danas je bilo izvesno da će izbeći suđenje. Ali dogodilo se da se nije pojavio ni advokat oštećene. A Nikolić se pojavio, ovog puta sa potvrdom nekog lekara iz Niša, za kojeg se tvrdi da je potpisivao svakakva veštačenja…

Sutkinja je odložila glavno ročište jer iz Uprave za izdržavanje zatvorskih sankcija, to jest Bolnice Centralnog zatvora, nije stiglo zdravstveno veštačenje Dejana Nikolića Kantara o tome da li je u mogućnosti da prisustvuje suđenjima. A isti Dejan Nikolić Kantar se pojavi na suđenju sa potvrdom nekog lekara iz Niša… Ali se pojavi. I poništi svako do sada izrečeno opravdanje, jeftinu glumu, predstavu u kojoj mnogi učestvuju, neki zbog toga što su deo predstave, a neki jer je takav zakon, ocenjuje Matić,.

“Kao što sam već pisao, ako do 17. avgusta ne bude potvrđena pravosnažnost presude koju je dobio nedavno, na 18 meseci zatvora, Nikolić će izaći na slobodu, što predstavlja veliku opasnost za sve oštećene u svim postupcima, posebno za OK radio, jer su i vlasnica i saradnici pod policijskom zaštitom, sigurno ne bez neke ozbiljne procene. U današnjem slučaju, oštećena bivša partnerka je navodno van zemlje, ali to ništa ne znači kada je reč o likovima kao što je Dejan Nikolić Kantar. Jedino je tu na megdanu bivši načelnik PU Vranje Igor Živković, kojem je Nikolić pretio, a sada izbegava suočenje na suđenju u završnoj reči…

Jedino što je pozitivno, za sada, jeste činjenica da je sud obio molbu Nikolića da ranije bude pušten sa izdržavanja kazne od 14 meseci zatvora.

Ipak, biće veoma važno da što pre bude doneta pravosnažna presuda od 18 meseci zatvora za pretnje koje je Nikolić uputio vlasnici i zaposlenoj u OK radiju za vreme suđenja pre godinu dana.

Prošle godine je uloga Višeg suda bila vrlo efikasna i pravična. Nadamo se da će se to dogoditi i sada.

Ne znam zašto nije tako, ali bih voleo da postoji solidarnost sa ženama koje su ugrožene od strane bivših partnera, kao što je ova zbog koje je odloženo i jučerašnje ročište, ili solidarnost sa policajcima, kao što je načelnik PU Vranje, ili sa službenikom zatvora koji je profesionalno reagovao štiteći javni red i mir, kao i prodavačicu u zatvorskoj kantini.

Dok ne bude tako, neće biti ni velikih uspeha sa solidarnošću nas koji nastojimo da podržimo ugrožene u našim profesijama”, upozorio je Matić. (kraj) DV/ SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.