Odbornici biraju prvog gradskog urbanistu i menjaju direktore

Izvor: juGmedia, 19.Jul.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornici biraju prvog gradskog urbanistu i menjaju direktore

VRANJE- U četvrtak 21. jula sa početkom od 9 časova biće održana treća sednica lokalnog parlamenta u Vranju, na čijem se dnevnom redu nalazi čak 46 tačaka, među kojima izbor gradskog urbaniste i imenovanja novih direktora.

Kako je najavljeno iz kancelarije predsednika Skupštine, na sednici se očekuje izbor gradskog urbaniste, prvog koji će se na tom mestu naći u novijoj istoriji grada.

Odbornici >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << će, između ostalog, razmatrati Predlog odluke o završnom računu budžeta grada Vranja za 2015. godinu, Odluku o izmeni Odluke  o organizaciji Gradske  uprave, Izveštaje o radu sa finansijskim izveštajima za 2015. godinu svih gradskih javnih preduzeća i ustanova, Izveštaje o radu za prošlu godinu Gradske uprave i Gradskog veća, predlog  godišnjeg  programa zaštite, uređenja  i korišćenja  poljoprivrednog  zemljišta grada Vranja  za 2016. godinu, Predlog rešenja  o obrazovanju Gradskog  štaba za vanredne situacije.

Prema rečima predsednika Skupštine Dejana Tričkovića, od zanimljivijih tema na dnevnom redu naći će se izbor v.d. direktora pojedinih javnih preduzeća i ustanova kao što su „Direkcije za razvoj i izgradnju grada Vranja“, „Uprave Banje“, „Novog doma“, Narodnog muzeja, Istorijskog arhiva „31. januar“ i  Centra za socijalni rad.

Na sednici će odbornici odlučivati i o imenovanju predsednika i članova novih Upravnih, Nadzornih kao i Školskih odbora.

Kako je planirano da se na sednici odbornici izjašnjavaju od 46 tačaka dnevnog reda, nije isključeno da će sednica Skupština trajati više od jednog dana.

Prema rečima Tričkovića, u tom slučaju parlament neće raditi noću poput nekih gradova, jer je noć za spavanje.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradsko veće o psima i kulturi

Izvor: OkRadio.rs, 20.Jul.2016, 08:41

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sazvao je za sredu 6. sednicu Gradskog veća na kojoj će biti razmatrano pet tačaka. Većnici će se, između ostalog,  izjasniti o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za drugu polovinu 2016. godine i o obrazovanju...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.