Izvor: JUGpress.com, 04.Mar.2024, 23:08

Od večeras nova izložba akvarela u Galeriji univerziteta

VRANJE

Izložba ,,Boja i svetlost” akvarela umetnice iz Beograda Nevene Milovanović  moći će da se pogleda od večeras u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju.

,,Moje slike su trenutak, akvareli su moj način da zabeležim prizore koji me okružuju i utiču na moj doživljaj u trenutku. Oni obično nastaju u vreme između dve serije, filma, pozorišta i pauzama snimanja. Tada se posvećujem svetlu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << suncu, vodi i boji želeći da najčistiji deo svoje duše poklonim ljudima koji to prepoznaju. Bojom pokazujem svoju ljubav. Ona mi je veoma bitna i određuje moje slike i kostime’’, kaže Milovanović.

Milovanović je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti 1987. godine stekavši zvanje diplomirane slikarke – kostimografkinje. Nevena je za svoj dugogodišnji rad dobila više priznanja: najbolji diplomski rad dodeljen od ULUPUDS – a 1987. godine u Beogradu zatim, 2011. godine ,,Zlatna antena” za najbolju kostimografiju u seriji „Miris kiše na Balkanu“ i Priznanje za najbolji stajling na takmičenju Eurosonga u Dizeldorfu. (kraj) DC/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.