Od ubice ni traga

Izvor: Politika, 12.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ubice ni traga

Tri meseca posle četvorostrukog zločina Boban Mitić i dalje u bekstvu. – Petogodišnja Kristina se oporavlja

Krševica kod Bujanovca – Skoro tri meseca nakon nezapamćenog zločina u Krševici kod Bujanovca, Boban Mitić četvorostruki ubica iz Rataja kod Vranja još izmiče poteri. Kod meštana ovog ali i susednih sela prisutan je strah da slučajno u gluvo doba noći do zuba naoružani Boban Mitić >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ne bane u njihovo dvorište ili kuću. Međutim, hrabri ih stalno prisustvo policije koja redovno obilazi ovo područje.

Kao pre izvesnog vremena, kada je posle jednomesečnog lečenja na niškoj neurohirurškoj i oftalmološkoj klinici, petogodišnja Kristina Mitić (koju je očuh Boban Mitić teško povredio) došla kući, tako je bilo i prekjuče kada smo ušli u dvorište sa mnoštvom poklona koje su uputili humani čitaoci „Politike”, ali i drugi građani i organizacije iz zemlje i inostranstva.

Dok smo im predavali darove prvo su niz lice kao potoci potekle suze Blagoju Ristiću (57) a potom Goranu (23), a zatim se začuo jauk i lelek, dede, ujaka i bližih rođaka, koji su se tog trenutka zatekli u kući i dvorištu. Nakon uspešnog lečenja na niškoj neurohirurškoj i oftalmološkoj klinici, petogodišnja Kristina Mitić, kojoj je iz neposredne blizine iz pištolja pucao u glavu očuh Boban Mitić polako se oporavlja. Devojčica je ostala bez desnog oka ali nakon teške traume koju je preživela, po rečima lekara, uspešno izlazi iz krize.

Te kobne večeri 16. marta ove godine Boban Mitić je ubio Kristininu majku Suzanu (25), četvorogodišnjeg brata Lazara, dvogodišnju sestru Anđelu i baku Sunčicu Ristić (47) i pokušao da ubije dedu Blagoja (57) ali ga je iz neposredne blizine promašio. Pošto zločinac u pištolju nije imao više metaka, pesnicom je udario Blagoja po licu, bacio pištolj i nestao u pomračini bežeći prema obližnjoj šumi.

Dok Boban Mitić (34) još izmiče policijskoj poteri i za njim je raspisana međunarodna poternica, kuća u Krševici, u kojoj ubica nije imao milosti za svoje najmilije, posle stravičnog zločina je pod policijskom zaštitom, a pod prismotrom je njegov dom u Rataju.

– Moja unučica Kristina vrlo često, nesvesno, pozove majku (moju kćerku) Suzanu, brata Lazara, sestru Anđelu. Pošto se ne odazivaju plače, doziva ih i pita što ih nema. To mi još više otvori preveliku ranu u grudima. Srce hoće da pukne – priča očiju punih suza deda Blagoje Ristić. – Hvala dobrim i humanim ljudima koji su nam pomogli i trude se da nam ublažile preveliku bol i patnju.

– Kristina je jedino što mi je ostalo od sestre. Čuvaćemo je otac, moja supruga i ja. Važno je da je ona nama ostala živa. Oporavlja se i svakim danom je sve bolje i bolje. Veliki problem nam je što traži majku, brata, sestru, baku – veli Goran.

Porodica Ristić je izuzetno siromašna. Situacija je još gora nakon tragedije. Zato im mnogi, poput seljana Krševice koji znaju za njihovu nemaštinu pomažu. Pomoć u hrani odeći i obući koju su uputili čitaoci „Politike” donela je humanitarna organizacija „Životna pomoć”.

A. Davinić

[objavljeno: 13.07.2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.