Od sada i rad gradonačelnika pod lupom!

Izvor: juGmedia, 10.Apr.2017, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sada i rad gradonačelnika pod lupom!

Na inicijativu Ministarstva odbrane, doneta je Odluka o pristupanju promeni Statuta Vranja, rečeno je nakon završene 61. sednice Gradskog veća.

Prema rečima portparolke veća Zorice Jović, tročlana Komisija u kojoj se nalazi većnica Danijela Milosavljević kao i odbornici Skupštine Jelena Stanković i Dalibor Dimitrijević daće predlog za promenu statuta grada koji će biti predat nadležnim komisijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Plan odbrane lokalne samouprave je sastavni deo plana odbrane Republike Srbije i ovom Izmenom i Dopunom biće precizirana ovlašćenja grada koji će kod svojih organa obezbediti viši stepen odbrane , a u vezi sa tim bi se predvidele odgovarajuće mere i radnje koje bi dovele do višeg stepena odbrane“, rekla je Jović.

U okviru druge tačke razamtran je izveštaj gradonačelnika o radu, što dosada nije bila praksa, a njegove aktivnosti biće prezentovane i na Skupštini.

Gradonačelnik je izabrano  i imenovano  lice pa je očekivano da izvesti odbornike ali i građane o proteklom radu u 2016. godini. Ovaj izveštaj usvojen je na Gradskom veću, a biće poslat i na skupštinsko razmatranje“ navodi portparolka.

Na poslednjoj sednici donet je i predlog Pravilnika o uslovima i načinima korišćenja podsticajnih srestva  u poljoprivredi  kao podrška proizvođačima u proizvodnji , a nakon skupštinksog usvajanja uslediće javni konkurs.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.