Obuka za migrante iz Vranja i Bujanovca

Izvor: JUGpress.com, 09.Nov.2018, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obuka za migrante iz Vranja i Bujanovca

BUJANOVAC

U  saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i nevladinom organizacijom Caritas Luxemburg, Javna ustanova Narodni univerzitet u Vranju, od  1. novembra, organizovala je obuku  za osam migranata za zanimanje – negovatelj  i obuku za rad na računaru. Oni su smešteni u Prihvatnom centru u Vranju.

I u Prihvatnom centru u Bujanovcu  7. novembra počela je obuka migrantkinja za krojenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i šivenje i ručnu izradu nakita u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije

Cilj obuke je pružanje pomoći izbeglicama, migrantima i ranjivoj lokalnoj populaciji u pogledu sticanja neformalnog obrazovanja i dobijanja akreditovanog sertifikata. Na taj način biće poboljšan njihov položaj i otvorile mogućnosti pronalaženja posla.

Od 12. novembra, planirana je i obuka za osam migranata iz Vranja za zanimanje frizer, u saradnji sa Karitasom.

Obuke će biti realizovane do kraja godine, ali i tokom 2019.

Postignut je dogovor između Narodnog univerziteta u Vranju i pomenutih organizacija da se svakog meseca formiraju nove grupe za različita zanimanja.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.